avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate dzay

Activitate dzay

Răspuns la discuția Penalizari la un contract
Dar nu era o lege precum ca daca se adauga un procent de n% , totalul penalizarilor nu poate depasi suma initiala?
De exemplu sa zicem ca facultatea costa 500€/an si poate fi platita in 3rate egale (1rata = 167€), penalizarea fiind 0,5% pt fiecare zi intarziata. Daca intarzii cu prima rata si o achit dupa 300 zile, penalizarile vor putea depasi rata initiala?
Deci daca pe contractul meu e trecuta data de 01.06.2011, contractul trebuie inscris in revisal pe cel tarziu 31.05.2011?
Răspuns la discuția Contract de munca timp partial
Deci raspund la fel ca un angajat full-time(mai putin cu timpul de lucru si remuneratia).
Dar celelalte lucruri? Cum ar fi somajul(in cazul in care firma se inchide), v-a fi, presupun, mai mic decat al unui angajat full-time.
Taxele platite de angajator(la somaj, fondul de pensii, asigurare medicala, altele nu mai stiu) sunt in functie de salariu, nu?
Buna ziua.
Intrebarea mea este legata de contractele de munca cu timp partial.
Nestiind ce e relevant si ce nu, am sa expun problema cu toate detaliile.

Student la fac. economica, vreau sa ma angajez part-time la un birou notarial(4 ore program) ca delegat(baiatu' de alearga cu hartiile).

Presupun ca pot fi angajat pe acest post fara vreo specializare anume, nu?
Am aceleasi beneficii ca si un angajat full-time?(somaj, acumulare timp etc.)
Care sunt conditiile sau cum ar trebui sa decurga aceasta angajare, cum ar trebui sa arate acel contract?
Daca exista cineva care stie si ma poate ajuta cu toate detaliile necesare(conform legilor in vigoare), i-as fi foarte recunoscator.