avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul Individual de Munca nu se mai inregistreaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul Individual de Munca nu se mai inregistreaza la ITM?

De curand m-am angajat la un Birou Notarial, pentru inceput am semnat un Contr individual de munca pe o perioada determinata (pana la 31.05.2011) ca si perioada de proba. Acest Contract de Munca nu trebuie inregistrat la ITM? pentru ca am primit Contractul semnat doar de mine si angajator dar fara nr de inregistrare de la ITM si cand am intrebat daca nu trebuie inregistrat am primit raspuns ca acum nu se mai inregistraza si se primeste pe calculator nu stiu ce. Cred ca ceva nu este in regula. Ma poate lamuri si pe mine cineva??
Cel mai recent răspuns: vik54 , utilizator 16:36, 4 Mai 2011
Contractele nu se mai inregistreaza la ITM, ele se transmit prin REVISAL.
ASA ESTE, cum vi s-a spus. Nu cred ca mai risca cineva cu munca la negru...
Inregistrarea se face electronic, se comunica doar online. Se ia un nr. de inregistrare de acolo care se trece si pe contract.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La ITM se transmite registrul electronic (revisal).
Ar trebui sa fie inregistrat intrun registru de evidenta al contractelor si actelor aditionale la contracte si sa primesca numar.
Nr. inrgistrare CIM il da angajatorul, apoi CIM se inregistreaza in REVISAL si in REGISTRUL DE EVIDENTA AL SALARIATILOR ( operatiune ce este executata de angajator) ,electronic se transmite la ITM
Daca doriti, puteti verifica la ITM daca contractul este inregistrat
victor
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
vik54, utilizator
1. Conform OUG 123/28.12.2010 incepand cu data de 01.01.2011 se abrogă Legea nr.130/1999 care prevedea abligatia inregistrarii CIM si celorlalte acte legate relatia de munca, pe suport de hartie, la ITM.
2. Acestea se inregistreaza in Programul Revisal si se transmit la ITM pe cale electronica.
3. Puteti solicita angajatorului sa va dea o copie dupa inregistrarea CIM in Revisal sau puteti merge la ITM sa rugati sa verifica daca CIM al dvs. a fost inregistrat in Revisal.

Alte discuții în legătură

Incheierea si incetarea cim in aceeasi zi zanu zanu Ave tuturor, Va retin atentia cu urmatoarea problema: Un salariat nu se prezinta la lucru dupa incheierea CIM-ului si dupa ce angajatorul trimite ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)
Salariu, refuz plata 1ecaterina1 1ecaterina1 Buna ziua tuturor, Intampin o problema cu angajatorul care nu vrea sa mai imi dea salariu deoarece nu am facut luna aceasta vanzari prea multe. In contract ... (vezi toată discuția)