avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Activitate zuzzu

Activitate zuzzu

Buna ziua, as avea o intrebare, va rog:

Imi poate spune cineva, daca se poate si daca da, cum as putea sa adaug un prenume copilului meu de 8 ani?

Acte necesare, unde trebuie sa ma adresez, etc.

Multumesc anticipat, o zi buna.
Răspuns la discuția vanzare imobil cota parte

"schimbarea rolului fiscal si intabularea drepturilor de proprietate rezultate din certificatul de mostenitor. " Ce presupune asta, in ce consta? Schimbarea si intabularea pot fi facute doar de tata sau este obligatorie prezenta celor 3 parti implicate?

Multumesc mult, domnule Alimanescu


Răspuns la discuția vanzare imobil cota parte
Revin cu o intrebare: Deci, am facut succesiunea notariala, cu cota parte care ii revine fiecarui mostenitor, insa nu am trecut la primarie pentru punerea in aplicare a succesiunii, terenurile fiind inca pe numele sotiei defuncte si al sotului in viata. Insa, noi, copiii, am facut un act notarial prin care il imputernicim pe tata sa vanda terenurile agricole. In baza acestor hartii notariale(imputerniciri), tatal poate vinde terenurile sau nu?

Multumesc.
Răspuns la discuția vanzare imobil cota parte
"Iesirea din indiviziune " inseamna trecerea bunurilor(imobile) mostenite pe numele fiecaruia dintre cei 3 mostenitori in actele fiscale ale primariei? Inscrierea in cartea funciara a numelor celor 3 mostenitori, dupa ce au cazut "la pace" asupra mostenirii?

In concluzie, nu se poate vinde nimic, in baza certificatului de mostenitor eliberat de notar pana cand nu apar cele 3 nume ale mostenitorilor in baza de date a primarie respective?

Dar, tatal ar putea sa vanda(doar baza certificatului de mostenitor in care is prevazute cotele parte ale fiecarui mostenitor) prin act notarial cota lui din mostenire, a. i. sa devina cota parte o terta persoana, in locul lui? Are valoare un astfel de act? Se poate face asa ceva?

Imi cer scuze ca pun atatea intrebari, dar suntem noi(copiii) pusi intr-o situatie neplacuta, cum ca tatal vrea sa-si vanda cota lui, desi, repet, nu avem la baza decat certificatul de mostenitor, cu cota parte ce-i revine tatalui, si respectiv cele 2 cote identice. pt. copii.


Multumesc din suflet.
Răspuns la discuția vanzare imobil cota parte
Multumesc mult pentru promptitudine.

Aceasta propozitie "Delimitarea se poate face doar prin partaj voluntar (act notarial) sau judiciar (hotarare judecatoreasca)." vrea sa spuna ca partajul voluntar inseamna o intelegere intre mostenitori, de genul " eu iau astea x camere, tu iei astea y camere", la mica intelegere intre partile implicate. Apoi, se face un act notarial cu intelegerea intre parti?

Multumesc.


Casa cu terenuri ( intravilan si agricol) si succesiune facuta intre cei 3 mostenitori legali(sotul defucntei si cei 2 copii). In urma succesiunii facute, tatal isi poate vinde partea lui decasa mostenita, fara acordul copiilor? Daca da, cum se stabileste care este "partea lui" de casa care o poate vinde, sau "partea lui" de teren agricol?

Casa nu are acte de intabulare, cadastru. Le poate face el (tatal) singur sau nu?

Ce se intampla daca nu te prezinti la administratia locala, primarie, in termen de 30 zile, asa cum e prevazut(pe verso) in actul notarial facut intre cei 3 mostenitori. Se anuleaza actul, amenda, sau ce?

Multumesc mult pentru disponibilitate si raspuns, anticipat.
Multumesc mult pentru promptitudine.

1. Prima infatisare la tribunal va fi in luna mai, deci, procesul inca nu a inceput. Ancheta presupun ca a luat sfarsit, deoarece dosarul a ajuns la tribunal.

2. Raportul de expertiza judiciara este intocmit de Biroul local de expertize al judetului pe raza caruia a avut loc accidentul.

3. Autoutilitara care a facut accidentul se deplasa "dupa marfa"(cica). In acest caz, stiu ca apar si alte probleme pentru firma pt. care se deplasa masina respectiva. verificarea tehnica inainte de plecarea in cursa, chiar daca masina in cauza are stampilele "la zi" pe talon.

4. Se poate contesta expertiza judiciara (cum ca masina era in stare perfecta de functionare la frane) doar in baza Talonului( stampilele ITP), desi din urmele lasate pe asfalt de masina s-a constatat clar ca sistemul de franare era defect?

5. Da, as vrea sa cer despagubiri morale de cca 15.000-20.000 ron, atat cat sa imi acopar cheltuielile de inmormantrae, aranjamentul la cimitir precum si niste pomeni. E o suma mare? Chitante, recunosc, in original nu mai am. Am doar niste copii. Si, mentionez ca de la inceput nu am avut chitante pt. absolut orice. Ce gropar ati vazut sa va taie chitanta atunci cand va sapa o groapa?

In ipoteza in care nu mai am chitante, as putea cere despagubiri morale dar fara sa specific pt. ce le cer?

6. Despargubirile civile acordate de RCA... Aici nu prea am inteles. Da, stiu de existenta lor. Dar cine le cere? Eu, partea vatamata sau proprietarul autoutilitarei de la firma respectiva? Cum se cer aceste despagubiri? Sunt un procent din asigurarea masinii, este o suma fixa, sau cum, in functie de valoarea masinii? Da, masina avea asigurara RCA. Cum adica "asiguratorul RCA va fi citat obligatoriu in proces"? Ce fel de parte va fi el, asiguratorul? Sau, pur si simplu, el va fi chemat doar pt. a i se cere lamuriri?

7. Ce m-ati sfatui sa am in vedere intr-o discutie cu patronul firmei si cu soferul masinii ca sa obtin aceste despagubiri(prin notariat, evident) si sa nu ma mai constitui parte vatamata in proces?

8. Parte civila in proces este spitalul care "a gazduit" victima in cele cateva ore cat a mai supravietuit, timp in care i s-au incercat 2 interventii chirurgicale.

9. Deci, eu imi pot lua(chiar si fara avocat) un aparat de fotografiat si sa fotografiez dosarul, fara nici o problema?

As mai da niste detalii din expertiza care tin de codul rutier, conduita preventiva, si nu le-as da ca sa nu particularizez prea mult cazul...


Si iarasi multumesc pentru disponibilitate si raspuns...
Sunt parte vatamata intr-un proces penal(mama a decedat(la spital) in urma unui accident rutier, traversand neregulamentar). In concluziile expertizei, scrie clar, ca, accidentul putea fi evitat daca victima X traversa regulamentar si daca soferul Y nu ar fi circulat pe drumul public cu defectiuni la sistemul de franare.

As vrea sa ma prezint in prima faza, la proces, fara avocat. Cam ce m-ati sfatui sa am in vedere? As putea sa vad dosarul respectiv si (eventual) sa-l fotografiez?

Multumesc.