Am lucrat la Turnatoria de Otel din Resita. Din anul 2001 nu am mai avut grupa I de munca deoarece uzina nu a facut demersurile necesare conform HG 1025/2003 si L 226/2006 pentru incadrarea turnatoriei in conditii speciale de munca. Am dat uzina in judecata la Tribunalul din Resita , am pierdut , am facut recurs, Curtea de Apel de la Timisoara m-a trimis sa ma judec din nou la Resita pe motiv ca nu este de competenta Tribunalului, ci a Judecatoriei. Am pierdut la Judecatorie, am facut recurs, m-a judecat Tribunalul din Resita, si am pierdut din nou. Vreau sa-mi caut dreptatea la CEDO. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac.
a) ce pasi trebuie sa fac pentru a intocmi dosarul pentru CEDO?
b) in cat timp pot sa fac acest dosar de la pronuntarea sentintei?
c) cat ar costa aproximativ acest demers, si ce taxe trebuie platite?
Am lucrat la turnatoria de otel din UCM Resita si am avut grupa I de munca pana in 2001. In 2009 am iesit la pensie si am dat uzina in judecata, ca nu a facut demersurile necesare conform HG 1025/2003 pentru grupa I de munca. Printre motivele paratelor, sunt urmatoarele:
- faptul ca uzina acordase conform HG 2067/2001 conditii deosebite
- faptul ca subsemnatul am fost lider de sindicat pe sectie si nu am facut niciun demers in acest sens conform legii neputand sa ma disculp de propria vina
- faptul ca daca eu as castiga procesul s-ar creea un precedent si vor aparea si alti petenti si uzina va fi in incapacitate de plata. Legea 226/2006 la articolul 1(5) spune " pentru perioada 1 aprilie 2001 si data intrarii in vigoare a prezentei legi (anul 2006) nu se datoreaza diferenta intre cota de CAS datorata de angajator pentru conditii speciale de munca, si cea declarata de acesta. "
In situatia mea pe ce perioada trebe sa plateasca in plus uzina CAS-ul, 2001-2009 sau beneficiez si eu de prevederiile legii 226/2006 articolul 1(5).