avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate Draghici Oana Dorotheea

Activitate Draghici Oana Dorotheea

impozitarea se va face potrivit Codului nostru fiscal si cota de impunere de 16%
Buna ziua, in cazul acesta se aplica conventia de evitare a dublei impuneri cu Anglia. Din cate inteleg este vorba despre un contract de consultanta, nu unul de munca. Conventia trateaza diferit cele doua tipuri de venituri, adica cele din prestari servicii si cele din activitati dependente. Daca vorbim de prestari servicii, impunerea se va face in Romania.
Ceea ce v-am spus eu a fost o ipoteza, respectiv cazul in care este vorba despre o livrare de bunuri. Trebuie subliniat ca din punct de vedere al TVA, comertul cu soft-uri poate reprezenta o livrare sau o prestare de servicii, astfel cum prevad dispozitiile normelor de aplicare al art. 128 si art. 129 din CF. Astfel, in cazul in care ar fi vorba de o prestare de servicii, din punct de vedere a TVA, operatiunea nu este impozabila in Romania, deci nu trebuie sa platiti TVA.
Pentru a va da seama daca in cazul dumneavoastra este vorba de o prestare sau livrare de soft, trebuie sa analizati prevederile legale mentionate mai sus si normele date in aplicarea lor in HG nr. 44/2004.
Nestiind cu exactitate speta dumneavoastra, eu v-am recomandat solutia cea mai "safe", intrucat, din practica va spun ca este foarte controversata aceasta problema.
Pentru a va edifica intr-adevar daca in cazul dumneavoastra este vorba despre o livrare sau o prestare de servicii, cele doua avand regimuri juridice distincte, trebuie sa verificati nu doar articolele mentionate de dumneavoastra dar si normele date in aplicare lor, respectiv pct. 6 alin. 19 si pct.7 alin. 11 din HG nr. 44/2004.
Practica in acest domeniu nu este unitara (dupa cum veti observa din practica directiei de solutionare a contestatiilor din cadrul ANAF), mai ales dupa aparitia Deciziei Comisiei Fiscale nr. 7/2006.

Din punct meu de vedere, plecand de la ipoteza ca operatiunea este achizitie si SRL este inregistrat in scopuri de TVA, pentru aceasta achizitie ar trebui sa platiti TVA in vama si sa introduceti factura in contabilitate in vederea determinarii impozitului pe profit.
In ceea ce priveste conventia de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si SUA, trebuie mentionat faptul ca aceasta este incheiata in vedere stabilirii tarii careia ii revine dreptul sa incaseze impozitele. Dispozitiile Conventiei se aplica in cazul in care exista relatii comerciale intre rezidenti si nerezidenti.
Avand in vedere prevederile Conventiei, plata impozitului pentru aceasta operatiune revine societatii din SUA.
Practic, activitatea lui miha_radu intra sub incidenta a doua acte normative. Legea nr. 19/2000 chiar daca a fost abrogata, cat timp aceasta a fost in vigoare si-a produs efectele. De aceea, pentru activitatea desfasurata din 2006-31.12.2010, aceasta ar fi avut obligatia sa plateasca contributia la pensii. Incepand cu data de 01.01.2011, aceasta va plati contributia, potrivit Legii nr. 263/2010.
Răspuns la discuția Contract euro
Din punctul meu de vedere, contractele de achiziti publica se incheie in lei, iar valorile in euro sunt pentru a se stabili pragurile valorice prevazute de OUG nr. 34/2006 in vederea stabilirii procedurii de achizitie pe care trebuie sa o organizeze autoritatea contractanta.
Imi sustin acest punct de vedere avand in vedere faptul ca facturile se emit in Romania, potrivit prevederilor legislatiei din Romania.
Răspuns la discuția Succesiune cu probleme!
si inteleg ca doriti sa dezbateti succesiunea? daca da, ce anume doriti sa cunoasteti?
Răspuns la discuția TVA achizitie intracomunitara
in exemplul dat, primiti o factura fara TVA pt ca operatiunea este impozabila in Romania (livrarea intracomunitara este scutita de TVA).
In aceste conditii, dumneavoastra veti plati TVA prin decontul de TVA, respectiv declaratia 300.
TVA se va plati in vama potrivit art. 157 din CF.