Buna ziua,
Sunt Intreprindere Individuala, neplatitor de TVA in Romani. As dori sa achizitionez o licenta software (~1000ron) din Statele Unite.
As dori sa stiu daca trebuie declar si sa platesc TVA sau Vama in Romania?
Va multumesc.
Multumesc pt raspunsuri. Am sunat si la finante si mi-au confirmat ca in cazul meu (soft downloadat si licenta trimisa prin email) este considerat prestare servicii conform art. 128 si 129 si nu se plateste TVA. Sunt unele cazuri cand si licenta este cosiderata ca bun si atunci se plateste TVA. trebuie citit art.128 si 129 ca sa-ti dai seama daca licenta care vrei sa o cumperi se considera un bun sau prestari servicii.
Nestiind cu exactitate speta dumneavoastra, eu v-am recomandat solutia cea mai "safe", intrucat, din practica va spun ca este foarte controversata aceasta problema.
Pentru a va edifica intr-adevar daca in cazul dumneavoastra este vorba despre o livrare sau o prestare de servicii, cele doua avand regimuri juridice distincte, trebuie sa verificati nu doar articolele mentionate de dumneavoastra dar si normele date in aplicare lor, respectiv pct. 6 alin. 19 si pct.7 alin. 11 din HG nr. 44/2004.
Practica in acest domeniu nu este unitara (dupa cum veti observa din practica directiei de solutionare a contestatiilor din cadrul ANAF), mai ales dupa aparitia Deciziei Comisiei Fiscale nr. 7/2006.