avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vama sau TVA pe licenta software cumparat din SUA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vama sau TVA pe licenta software cumparat din SUA

Buna ziua,
Sunt Intreprindere Individuala, neplatitor de TVA in Romani. As dori sa achizitionez o licenta software (~1000ron) din Statele Unite.
As dori sa stiu daca trebuie declar si sa platesc TVA sau Vama in Romania?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Draghici Oana Dorotheea , Avocat 14:54, 17 Mai 2011
TVA se va plati in vama potrivit art. 157 din CF.
achizitia unei licente software este considerata prestare de serviciu, confom art. 129 din codul fiscal, deci nu se plateste.
Multumesc pt raspunsuri. Am sunat si la finante si mi-au confirmat ca in cazul meu (soft downloadat si licenta trimisa prin email) este considerat prestare servicii conform art. 128 si 129 si nu se plateste TVA. Sunt unele cazuri cand si licenta este cosiderata ca bun si atunci se plateste TVA. trebuie citit art.128 si 129 ca sa-ti dai seama daca licenta care vrei sa o cumperi se considera un bun sau prestari servicii.
Nestiind cu exactitate speta dumneavoastra, eu v-am recomandat solutia cea mai "safe", intrucat, din practica va spun ca este foarte controversata aceasta problema.
Pentru a va edifica intr-adevar daca in cazul dumneavoastra este vorba despre o livrare sau o prestare de servicii, cele doua avand regimuri juridice distincte, trebuie sa verificati nu doar articolele mentionate de dumneavoastra dar si normele date in aplicare lor, respectiv pct. 6 alin. 19 si pct.7 alin. 11 din HG nr. 44/2004.
Practica in acest domeniu nu este unitara (dupa cum veti observa din practica directiei de solutionare a contestatiilor din cadrul ANAF), mai ales dupa aparitia Deciziei Comisiei Fiscale nr. 7/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pentru elvetia alinaiancu alinaiancu Buna ziua, Detin o firma cu impozit pe venit de 3% si platitoare de TVA. Ce valoare are TVA-ul pentru o factura catre Elvetia (NU apartine de UE) ... (vezi toată discuția)
Ajutor decont 300 sibcon sibcon Am o achizitie licenta soft din SUA de la un magazin online. Unde o trec in decont 300? o inregistrez prin taxare inversa? (vezi toată discuția)
Pfa facturare sua cu sau fara tva? pt. servicii it dragos_iasi dragos_iasi Buna ziua, Am un pfa cu norma fixa de venit dar este inregistrat ca platitor de TVA, deoarece depasesc plafonul de 35.000 de euro. Problema mea este ca ... (vezi toată discuția)