avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru Elvetia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru Elvetia

Buna ziua,

Detin o firma cu impozit pe venit de 3% si platitoare de TVA.
Ce valoare are TVA-ul pentru o factura catre Elvetia (NU apartine de UE) pentru dezvoltare software?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:56, 2 Martie 2015
Buna ziua,
Sunt scutite de taxă livrările de bunuri expediate sau transportate în afara Comunităţii .
Buna ziua,

Va multumesc pentru rapuns, va mai dau cateva detalii, pentru a nu crea confuzie.
Societatea mea dezvolta aplicatii web si software. Pana acum nu eram platitor de TVA, dar de curand am trecut la platitor de TVA.
Imi puteti spune unde pot citi despre valoarea TVA-ului pentru bunurile expediate sau transportate în afara Comunităţii?
Mai sunt necesare documente din partea companiei din Elvetia?

Va multumesc!
din expunerea dvs. rezulta mai degraba ca este vorba de o prestare de servicii.

(11) În sensul art. 129 din Codul fiscal, sunt considerate prestări de servicii următoarele:
a) furnizarea de programe informatice software standard prin internet sau prin orice altă reţea electronică şi care este în principal automatizată, necesitând intervenţie umană minimă, fiind un serviciu furnizat pe cale electronică, conform art. 125^1 alin. (1) pct. 26 din Codul fiscal;
b) furnizarea de licenţe în cadrul unui contract de licenţă privind programele informatice software, care permite clientului instalarea programului software pe diverse staţii de lucru, împreună cu furnizarea de programe software standard pe dischetă sau pe un alt purtător de date, conform art. 129 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal;
c) furnizarea de programe informatice software personalizate, chiar şi în cazul în care programul software este furnizat pe dischetă sau pe un alt purtător de date. Programul software personalizat reprezintă orice program software creat sau adaptat nevoilor specifice ale clienţilor, conform cerinţelor exprimate de aceştia.

fiind vorba de servicii furnizate pe cale electronica, se va emite factura fara TVA, locul prestarii fiind considerat a fi elvetia, adica locul unde este stabilit beneficiarul, indiferent de statutul acestuia - persoana fizica sau juridica.

temei legal : art. 133, alin 2 si/sau art. 133, alin 5, litera h) pct. 3 din codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa facturare sua cu sau fara tva? pt. servicii it dragos_iasi dragos_iasi Buna ziua, Am un pfa cu norma fixa de venit dar este inregistrat ca platitor de TVA, deoarece depasesc plafonul de 35.000 de euro. Problema mea este ca ... (vezi toată discuția)
Ajutor decont 300 sibcon sibcon Am o achizitie licenta soft din SUA de la un magazin online. Unde o trec in decont 300? o inregistrez prin taxare inversa? (vezi toată discuția)
Vanzare site de internet enico enico Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum sa incadrez din punct de vedere contabil si fiscal vanzarea unui site de catre o firma din Romania inregistrata ca ... (vezi toată discuția)