avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA vanzare site de internet
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

vanzare site de internet

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum sa incadrez din punct de vedere contabil si fiscal vanzarea unui site de catre o firma din Romania inregistrata ca platitoare ce TVA si impozit pe profit catre o firma din UE care are cod valid de TVA. Mentionez ca site-ul nu este inregistrat ca si imobilizare necorporala in contabilitatea firmei. Cum se interpreteaza faptul ca plata e facuta printr-un serviciu care intermediaza plati( la incasare nu apare ca si platitor firma client ci un tert)?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:51, 11 Noiembrie 2011
(11) În sensul art. 129 din Codul fiscal, sunt considerate prestări de servicii următoarele:
a) furnizarea de programe informatice software standard prin internet sau prin orice altă rețea electronică și care este în principal automatizată, necesitând intervenție umană minimă, fiind un serviciu furnizat pe cale electronică, conform art. 125^1 alin. (1) pct. 26 din Codul fiscal - servicii furnizate pe cale electronică sunt: furnizarea şi conceperea de site-uri informatice

deci vanzarea site-ului respectiv reprezinta o prestare de servicii si veti factura fara tva, raportand operatiunea in decl. 390 vies (asta presupune sa fiti inregistrati in ROI)

nu e nici o porblema daca apare acel tert ca si platitor - factura este platita de tert in numele clientului dvs, firma din romania realizand venituri din servicii prestate (704)

Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa facturare sua cu sau fara tva? pt. servicii it dragos_iasi dragos_iasi Buna ziua, Am un pfa cu norma fixa de venit dar este inregistrat ca platitor de TVA, deoarece depasesc plafonul de 35.000 de euro. Problema mea este ca ... (vezi toată discuția)
Tva pentru elvetia alinaiancu alinaiancu Buna ziua, Detin o firma cu impozit pe venit de 3% si platitoare de TVA. Ce valoare are TVA-ul pentru o factura catre Elvetia (NU apartine de UE) ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara stornata - tva lunar? GabAnt GabAnt Buna Sunt un IMM cu CA sub 100.000 euro, cu TVA la trimestru. Am facut o achizitie de bitdefender de pe central.bitdefender.ro, insa factura fiscala am ... (vezi toată discuția)