Hai sa-ti povestesc cum am ajuns la declaratie pe proprie raspundere..........Am avut control de fond la o firma (si spre norocul meu si a juristei a fost om de treaba), si am ajuns la problema borderourilor de achizitie, daca indeplinesc forma legala spre a fi inregistrate in conta, erau aparent ok cu contract , copie dupa buletin, borderou, nir.........dar s-a pus problema demonstrarii provenientei bunurilor si a calitatii vanzatorului (p.f. din contract).
Pentru ca daca sunt bunuri de contrabanda, este pb, daca sunt bunuri din activitati de comert eu trebuia sa am de la el certificat de comerciant. Nu era nici cazul 1 nici 2 la noi, dar pentru ca nu aveam cum demonstra, pentru a nu retine impozit la sursa pentru alte venituri ale persoanelor fizice (de orice natura), am cerut declaratie pe proprie raspundere acelor persoane (care spre norocul nostru erau de-ai nostrii) ca bunurile erau din patrimoniul propriu si ca nu fact acte de comert.
eu ma refeream la incadrarea ce o poate face organul fiscal pentru p.fizica ce vinde, stiind ca tu ca firma tb sa retii impozit la sursa.....si mai tine cont ca pt acelasi borderou de achizitie pt cumparaturi de pe piata libera, pe langa copie dupa buletin, trebuie sa mai iei si certificat de producator/comerciant, nu?
pentru a nu fii confundate cu activitati comerciale sau venituri din alte surse conf art 41 lit i din CF(de catre organul fiscal), eu si bunii nostrii colegi de la fisc, considera ca aceasta declaratie pe proprie raspundere trebuie facuta..
incearca un contract de fidelizare client, in care pentru o anumita suma primeste puncte, cu aceste puncte putand sa cumpere produse de pe site-ul tau (vezi Orange etc), ac intra in cheltuieli de promovare,reclama si publicitate.......deductibile conf CFiscal.
Nu uita sa anunti pe siteul tau aceasta optiune,iar cand acorzi aceste puncte sa le faci pe baza comenzii (cererii clintilor) pt acordare
Succes
hai sa va spun cum am procedat eu.........pe langa contract,borderou achizitie, dispozitie plata, am cerut o declaratie pe proprie raspundere pers. fizice ca bunul este din patrimoniul personal, pentru a nu fi nevoita sa retin impozit la sursa. Dupa mine este obligatorie..