Hello...
Am primit o oferta de lucru din partea unei fundatii ca secretara. Mi s-a dat de inteles ca mai toti angajatii de acolo lucreza ca PFA si ca ar trebui sa ma gandesc serios la aceasta optiune.
Acuma, eu la momentul respectiv (interviul) nu stiam ABSOLUT NIMIK despre PFA shi ce implica. Mi-au explicat ceva, dar n-am inteles mare lucru, nefiind familiarizata cu limbajul economic. Am inteles doar ca as fi mai "castigata" din toata treaba, adica as primi mai multi bani.
Am venit acasa shi m-am pus la comp...am cautat pe net. Concluzie: primesc mai multi bani, dar pe care tot ii dau pe impozitul pe profit, platesc asigurare medicala, etc... Numai ca nu ei au bataia asta de cap, ci eu trebuie sa alerg in stanga shi-n dreapta sa-mi platesc toate cele.
Intrebare: are rost sa fiu pers fizica autorizata (desi nu stiu care ar fi domeniul de activitate la care se gandesc ei; se poate shi pt secretara?) sau mai bine nu-mi fac de lucru in plus shi ma angajez cu carte de munca?
Pls, dk mai stiti care sunt toate taxele pe care ar trebui sa le platesc ca PFA?
Multumesc anticipat.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.