avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Angajare ca PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Angajare ca PFA

Hello...
Am primit o oferta de lucru din partea unei fundatii ca secretara. Mi s-a dat de inteles ca mai toti angajatii de acolo lucreza ca PFA si ca ar trebui sa ma gandesc serios la aceasta optiune.
Acuma, eu la momentul respectiv (interviul) nu stiam ABSOLUT NIMIK despre PFA shi ce implica. Mi-au explicat ceva, dar n-am inteles mare lucru, nefiind familiarizata cu limbajul economic. Am inteles doar ca as fi mai "castigata" din toata treaba, adica as primi mai multi bani.
Am venit acasa shi m-am pus la comp...am cautat pe net. Concluzie: primesc mai multi bani, dar pe care tot ii dau pe impozitul pe profit, platesc asigurare medicala, etc... Numai ca nu ei au bataia asta de cap, ci eu trebuie sa alerg in stanga shi-n dreapta sa-mi platesc toate cele.
Intrebare: are rost sa fiu pers fizica autorizata (desi nu stiu care ar fi domeniul de activitate la care se gandesc ei; se poate shi pt secretara?) sau mai bine nu-mi fac de lucru in plus shi ma angajez cu carte de munca?
Pls, dk mai stiti care sunt toate taxele pe care ar trebui sa le platesc ca PFA?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andreicat , utilizator 14:00, 31 Mai 2006
impozit pe venit, sanatate+concedii si indemnizatii, prin contract de asigurare CAS (pt pensie).............. si cam atat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Student din r. moldova cu permis de sedere expirat diadyaa diadyaa Sunt intr-o situatzie disperata, sunt cetatzeana a Rep. Moldova in sesiunea septembrie am fost admisa la studii postuniversitare de masterat la forma de ... (vezi toată discuția)
Plati pentru pfa tecson11 tecson11 Buna ziua, Am si eu o problema,doresc sa devin P.F.A si am inteles ca pentru faptul ca PFA are statutul de angajator ,la pensii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl??? adriana_trandafir2002 adriana_trandafir2002 Care sunt avantajele si dezavantajele unei PFA sau SRL in cazul unei activitati de asigurari (orice fel de asigurare)tip broker si audit de calitate? (vezi toată discuția)