avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Student din R. Moldova cu permis de sedere expirat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Student din R. Moldova cu permis de sedere expirat

Sunt intr-o situatzie disperata, sunt cetatzeana a Rep. Moldova in sesiunea septembrie am fost admisa la studii postuniversitare de masterat la forma de finantzare buget. Peste citeva zile adika kand s-a anuntzat ca se fac inscrierile la facultatzi am venit shi m-am inscris platind o taxa de inmatriculare master. Ulterior in jurul datei de 5.10.2008 am aflat intamplator de pe site-ul Universitatzii, ca nu sunt studenta la forma de finantzare bugetara, ci la taxa. Deshi in fisha de inscriere am lasat toate datele personale, incluzand nr. de telefon shi adresa de e-mail, totushi nu am fost anuntzata oficial. In felul acesta, fiind luata prin surprindere de aceasta veste shi neavand posibilitatzi financiare imi este afectata in mod direct sederea in Romania. In prezent permisul de sedere este expirat (nu mai pot pleca in Moldova shi nici sa ma reintorc in Romania), forma de finantzare la care ma aflu in prezent influentzand shi acest lucru ( costul fiecarei prelungiri este de aprox. 400 RON).
Va rog, sa ma ajutatzi , sa-mi oferitzi o solutzie la aceasta problema.
Va multzumesc.
Cel mai recent răspuns: diadyaa , utilizator 00:31, 12 Octombrie 2008
ati luat legatura cu decanul facultatii sau cu rectorul universitatii?
De pe 5.10.2008 nu pot rezolva nimik, ma trimit de la o usha la alta shi nu se rezolva nimik, mi-au zis ca daca eshti la taxa ramai la taxa, nu putem face nimik:(, la rector nu am acces, am scris o cerere, inka n-am primit raspuns:(, faza e ca daca shtiam imi retrageam dosarul shi dadeam in alta parte, iar acum nu mai am cum:(.
inteleg ca ati fost admisa la buget!!!
insistati la rector ptr ca daca ati fost admisa la buget trebuie sa existe documente care sa ateste admiterea la acesta forma de invatamant
ce documente aveti? ce forma de invatamant aveti trecuta in contract? contestatie ati facut?
daca exista documente din care sa reiasa ca ati fost admisa la buget puteti merge in instanta si aveti castig de cauza.

am adeverintza prin care se adevereshte ca m-am inscris in an 1 de studiu, forma de invatzamant: zi, n-am facut contestatzie, ca mi s-a explicat cand am fost la secretariat ca s-a facut o gresheala, a fost omis un baiat care avea media mai mare ca a mea cu 2 sutimi:(
aveti raspunsul de la universitate ,in scris, cu privire la persoana omisa?

Alte discuții în legătură

Facultatea nu imi da diploma de bac si foaia matricola valentin0001 valentin0001 In vara am terminat facultatea la Universitatea din Craiova. Dupa finalizarea facultatii m-am inscris la master si am fost admis, apoi am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)
Student cu nota gresita in catalog Ionela462 Ionela462 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce este de facut in situatia in care un domn professor universitar mi-a trecut 9 in loc de nota 10 in catalog, desi in ... (vezi toată discuția)
Secreatara nu vrea sa imi treaca in adeverinta de licenta nota de la proba 1 NClaudiu31 NClaudiu31 Am abosolvit facultatea si am vrut sa ma inscriu la Master la alta universitate. Din pacate adeverinta primita de la facultate ce inlocuieste diploma de ... (vezi toată discuția)