avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Secreatara nu vrea sa imi treaca in adeverinta de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Secreatara nu vrea sa imi treaca in adeverinta de licenta nota de la proba 1

Am abosolvit facultatea si am vrut sa ma inscriu la Master la alta universitate. Din pacate adeverinta primita de la facultate ce inlocuieste diploma de licenta nu are trecuta in ea individual notele trecute la cele 2 probe a examenului de licenta (nota la proba 1 fiind criteriu de departajare la admitere dosarul mi-a fost respins). Am trimis email secretarei sa ii cer o noua adeverinta in care sunt trecute aceste note, prima data m-a refuzat zicand "nu am voie sa iti eliberez asa ceva", dupa ce am mai insistat a zis ca imi va elibera o astfel de adeverinta, doar ca nu a mai facut-o si astfel am rarat inscrierea la Master. As avea 2 intrebari:
1. Nu are voie sa imi elibereze asa ceva? de ce nu ar avea voie? trebuia doar sa mai treaca o nota
2. Daca a zis ca imi va elibera o astfel de adeverinta, exista vre-un termen legal in care trebuie sa faca asta? Urmeaza inscrierea din toamna si vreau sa stiu daca am sanse sa imi faca adeverinta pana atunci sau nu
Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2023
NClaudiu31, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 22 Iulie 2023
Posibil sa existe un formular aprobat pentru adeverinta. Daca secretara nu s-a tinut de cuvant, tine de etica.
Cel mai sigur este sa formulati o cerere scrisa adresata decanului/ rectorului in care sa cereti o noua adeverinta si sa explicati motivul pentru care aveti nevoie de adeverinta noua.
Puteti trimite cererea prin posta cu confirmare de primire sau prin e.mail si sa asteptati confirmarea primirii.
Ordin nr. 4.156 din 27 aprilie 2020 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind regimul actelor de studii și al documentelor universitare în sistemul de învățământ superior

Art.39
(1) După promovarea examenului de finalizare a studiilor, absolvenților li se eliberează o adeverință privind finalizarea studiilor, al cărei termen de valabilitate este de maximum 12 luni de la promovare.
(2) Adeverința privind finalizarea studiilor conferă titularului aceleași drepturi legale ca și actul de studii și este necesar să conțină funcția, numele, prenumele și semnătura persoanelor din instituție, aflate în funcție la data completării (rector, secretar șef universitate, decan, secretar șef facultate), sigiliul instituției, precum și următoarele informații:
a) domeniul de studii universitare;
b) programul de studii/specializarea;
c) perioada de studii;
d) media anilor de studii;
e) media examenului de finalizare a studiilor;
f) statutul de acreditare/autorizare de funcționare provizorie, forma de învățământ, limba de predare, locația geografică, numărul de credite și actul normativ care le stabilește (hotărâre a Guvernului, ordin al ministrului, după caz);
g) numărul ordinului de ministru/scrisorii de acceptare/ aprobării de școlarizare/atestatului de recunoaștere a studiilor - pentru studenții străini.
(3) Absolvenților li se eliberează, de regulă, o singură adeverință de finalizare a studiilor. În cazul pierderii sau distrugerii, la cerere, se eliberează o nouă adeverință, cu un nou număr de înregistrare, al cărei termen de valabilitate se încadrează în perioada de maximum 12 luni calculată de la promovarea examenului de finalizare a studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta provizorie de licenta eduuard eduuard De cate ori se poate elibera adeverinta provizorie de licenta? Dupa expirarea unui an, daca facultatea nu iti elibereaza diploma de licenta, se poate obtine o ... (vezi toată discuția)
Suplimentul la diploma felicias65 felicias65 Buna seara! As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. ... (vezi toată discuția)
Neclarități ajutor șomaj avram teodor avram teodor Bună ziua. M-am prezentat cu o adeverință de studii nivel licență, fără diplomă de studii, la ANOFM Aiud, și mi-au cerut foaie matricolă, iar ... (vezi toată discuția)