avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA sau SRL???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA sau SRL???

Care sunt avantajele si dezavantajele unei PFA sau SRL in cazul unei activitati de asigurari (orice fel de asigurare)tip broker si audit de calitate?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 16:34, 8 Noiembrie 2006
CA sa te inregistrezi PFA - trebuie sa ai studii corespunzatoare

potrivit Legii 300/2004, PFA nu poate angaja personal, deci nu are nici obligatia de a depune la stat declaratii privind impozitele si contributiile aferente salariilor.

Formalitatile de inregistrare sunt mult mai simpleinregistrarea facandu-se la primaria de care apartine. Pentru inregistrarea ca si PFA nu este nevoie de un capital social si nici nu presupune alte taxe de inscriere, in afara celei pe care o plateste la primarie.
PFA nu are obligatia de a emite facturi

SRL
se inregistreaza la Registrul Comertului, operatiune ce presupune formalitati complexe
reprezentantul firmei are obligatia de a intocmi situatii financiare semestriale si anuale si de a depune decont si declaratii de TVA.
SRL-ul trebuie sa aiba un capital social minim de 200 lei

si poate mai sunt dar acum atata-mi vin in minte
DEPINDE CE AI IN VEDERE?
SA INCASEZI DOAR NISTE BANI DE LA ANUMITE FIRME , FIRMA DE ASIGURARI SA-TI VIREZE O SUMA DE BANI, SA LUCREZI IN ECHIPA? SA AI ANGAJATI.
DEPINDE DE CE DORESTI PT. A PUTEA REZOLVA OPORTUNITATILE.
in cazul unui PFA nu poti avea angajati, de preferat este varianta cu SRL-ul.
Da ,se pare ca trebuie sa dau detalii,pentru ca s am un raspuns clar.Fiind activitate de asigurari si in principal servicii,se incaseaza foarte multi bani.Intr-un SRL trebuie sa se tina contabilitate ,registre obligatorii,samd.Casa este foarte incarcata,si trebuie justificata continuu,soldul...Si atunci ma gandeam daca un PFA ar fi mai potrivit pentru activitati dintr-astea,se impoziteaza la venitul estimat si cam asta...Se intocmeste un registru de incasari si plati...Dar intebarea este...soldul unui astfel de registru trebuie justificat ,ca si la SRL,sau interesul suprem este plata impozitului pe venit ,restul fiind doar "bucatarie"pentru intreprizatorul PFA???
Da ,se pare ca trebuie sa dau detalii,pentru ca s am un raspuns clar.Fiind activitate de asigurari si in principal servicii,se incaseaza foarte multi bani.Intr-un SRL trebuie sa se tina contabilitate ,registre obligatorii,samd.Casa este foarte incarcata,si trebuie justificata continuu,soldul...Si atunci ma gandeam daca un PFA ar fi mai potrivit pentru activitati dintr-astea,se impoziteaza la venitul estimat si cam asta...Se intocmeste un registru de incasari si plati...Dar intebarea este...soldul unui astfel de registru trebuie justificat ,ca si la SRL,sau interesul suprem este plata impozitului pe venit ,restul fiind doar "bucatarie"pentru intreprizatorul PFA???

Alte discuții în legătură

Completare registru de casa Cristina 2019 Cristina 2019 Buna ziua. Cum se completează registru de casa? Ex. Lista plata luna iunie se încasează în iulie- august.( La noi) Utilitățile asociatiei se plătesc ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Registru de casa la i.i.? gheniga gheniga Registru de casa.Buna ziua.A-si dori sa întreb,un expert contabil,dacă este obligatoriu registru de casa la I.I-uri,pfa-uri etc.La societăți,cum trebuie de ... (vezi toată discuția)