avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA sau SRL???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA sau SRL???

Care sunt avantajele si dezavantajele unei PFA sau SRL in cazul unei activitati de asigurari (orice fel de asigurare)tip broker si audit de calitate?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 16:34, 8 Noiembrie 2006

Inregistrarea ca PFA este avantajoasa atunci cand este vorba despre venituri realizate mici.
Daca afacerea este de mari dimensiuni, ar trebuiesa infiintati o societate cu raspundere delimitata (SRL)
reprezentantul firmei are obligatia de a intocmi situatii financiare semestriale si anuale si de a depune decont si declaratii de TVA

Daca este platitoare de impozit pe profit, societatea are obligatia de a conduce Registrul fiscal de evidenta a impozitului pe profit, si, in functie de volumul activitatii, sa angajeze un contabil autorizat si chiar un auditor, care sa-i auditeze situatiile financiare.

daca vreti sa aveti angajati atunci SRL
daca vreti sa lucrati pt o companie de asigurari - puteti alege forma PFA
dac esti doar agent de asigurari e indicat PFB-)
pai si eu ce-am zis?
pai la cat ai palavragit nu prea am inteles:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru de casa Cristina 2019 Cristina 2019 Buna ziua. Cum se completează registru de casa? Ex. Lista plata luna iunie se încasează în iulie- august.( La noi) Utilitățile asociatiei se plătesc ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Registru de casa la i.i.? gheniga gheniga Registru de casa.Buna ziua.A-si dori sa întreb,un expert contabil,dacă este obligatoriu registru de casa la I.I-uri,pfa-uri etc.La societăți,cum trebuie de ... (vezi toată discuția)