avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru de casa la I.I.?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru de casa la I.I.?

Registru de casa.Buna ziua.A-si dori sa întreb,un expert contabil,dacă este obligatoriu registru de casa la I.I-uri,pfa-uri etc.La societăți,cum trebuie de procedat cu contul 542,ptr ca am înțeles ca nu se mai poate folosi la noua ordonanta.sumele din 542 cum se pot regla,ca să nu se plătească impozit pe dividente.Cat trebuie sa fie soldul casei pe zi?
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:49, 1 Decembrie 2023
Întreprinderile individuale și pfa-urile nu folosesc registru de casa și nu dau dividende. Astea sunt la SRL-uri.
Dumneavoastră veți completa zilnic doar registrul de încasări si plati, dacă e cazul, adică dacă aveți încasări sau plăti conform documentelor contabile doveditoare. Nu se discuta la dumneavoastră de plafon de casa.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare sold casa lenuborsan lenuborsan Am un sold in casa de 38000.ce operatiuni pot efectua in asa masura incât sa-mi diminuez soldul pana la limita maxima de 5000!!!!!!dar asta efectuându-se in ... (vezi toată discuția)
Registru de casa completare ENE.GEORGIANA84 ENE.GEORGIANA84 CUM SE COMPLETEAZA UN REGISTRU DE CASA? POT BAGA CHELTUIELI PE FIRMA AVAND IN VEDERE CA AM INTREPRINDERE FAMILIALA NEPLATITOR DE TVA? (vezi toată discuția)
Pfa suspendat, cheltuieli permise pentru un pfa suspendat adirina adirina Buna ziua, Am un PFA suspendat pentru ca am nascut si sunt in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani. Cheltuielile mele cu PFA-ul se reduceau in mare ... (vezi toată discuția)