Bună ziua.
1.Dacă copilul meu a luat în anul școlar 2021-2022 ( clasa a 4a) locul 1 -nivel național la concursul Comper-matematica, (concurs aprobat de M.Ed.) poate beneficia anul acesta fiind clasa a5a de bursa de performanta?
2.In calcul pentru venitul mediu/membru al familiei pe lângă salariu net+alocatie de stat intra și tichetele de masa?
Bună ziua.Mama mea și unchiul au făcut dezbaterea moștenirii după părinții lor.Mentionez ca mama a locuit cu bunica după moartea bunicului și au rămas în casa bunicilor după decesul acestora. În urma dezbaterii au împărțit în 2 tot ceea ce aveau pământuri și casa, crezând mama mea ca vor ajunge ulterior la înțelegerea ca unchiul va lua terenurile și mama va rămâne cu casa.Insă unchiul vreau sa vândă partea lui. Părinții mei au investit în casa și au plătit impozitul aferent timp de 20 de ani. Mama mea vrea doar casa nu o interesează altceva. Cum am putea rezolva problema?!
Unde trebuie sa ma adresez pentru formularea contestației?Astazi mi a ajuns înștiințare.
Unde trebuie sa ma adresez pentru formularea contestației?Astazi mi a ajuns înștiințare.
Buna ziua.Am avut un credit luat în august 2009 unde codebitor a fost sora mea.Nu am mai putut achita ratele și acum mi a ajuns instiintare privind poprire pe salariu pe numele meu.Nu s-a prescris creditul?Poate sa îi pună și surorii mele poprire pe salariu?
Am luat legatura cu angajatorul meu si mi s-a spus ca postul meu a fost restructurat,iar cu 15 zile inainte de a se implini acei 2 ani sa fac o cerere de revenire in cadrul muncii, ulterior contractul meu de munca se va incheia fiind restructurat postul si intru in somaj.Este corect ce se intampla avand in vedere ca postul nu mai e din octombrie 2011?Nu trebuia sa fiu si eu anuntata?
Gemenii mei fac pe data de 13 decembrie 2012 varsta de 2 anisori, insa decizia de concediu a fost incepand cu data de 25 ianuarie 2011.
Incepand cu ce data trebuie sa ma prezint la serviciu?
In aceasta perioada locul meu de firma a fost luat de o alta persoana angajata dupa ce am intrat eu in concediu,se poate sa ma dea afara spunand ca locul meu e ocupat?
Beneficiez de indemnizatie crestere copil, insa la data de 31 ianuarie 2012 mai aveam de plata 470 ron impozit restant pe care l-am platit pe data de 6 februarie 2012.Luni am primit prin posta decizia de anulare a platii indemnizatiei, iar astazi am fost la primarie unde mi s-a spus ca nu se stie daca imi voi primi indemnizatia in continuare, depinde de cei de la Sociala cat de repede prelucreaza datele.
Eu am citit si am inteles ca intru inapoi in drepturi in momentul in care fac dovada ca am platit si nu mai am nimic restant.
Ce as putea face ca sa fiu sigura ca voi primii banii la timp?
Multumesc
Buna ziua,
Tatal meu s-a pus ca girant in anul 2006 pentru un vecin(pe vremea aceea de buna credinta) pentru un imprumut la CAR Roman, luand suma de aprox.9000 ron.Vecinul nu a mai platit,iar in luna decembrie 2011 tatal meu a primit o hartie de la un executor local, punanduse deacord cu acesta sa i se faca poprire pe pensia de militar( tatal meu fiind pensionar militar) o treime din aceasta.Tatal meu mai are un imprumut la bcr unde plateste suma de 810 ron rata lunara si un card de credit la TBI unde plateste lunar cate 200 ron, pensia lui fiind de aprox.1600 ron.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. i se poate dimunuare suma poprita de CAR , intrucat nu se descurca cu ce mai ramane, mama mea avand un venit salarial de aprox. 600 ron
2. cum putem recupera banii de la acel vecin, el ne avand nici un venit declarat si nici un bun mobil sau imobil pe numele lui, acesta plecat din localitate insa am reusit sa aflu unde este in momentul de fata.Nu se pot recupera de la parinti acesti bani, ei avand pensii si un bar intr-un sat?
In luna martie sotul meu a suferit un accident avand ca urmare o operatie de fractura si deplasare de rotula,In perioada aceea era angajat, urmand ca dupa putin timp sa-si piarda locul de munca.La ora actuala nu lucreaza si nu beneficiaza nici de somaj, insa trebuie cat se poate de repede sa i se scoata niste brese si sarme de la operatia rotulei.Cum as putea rezolva cu spitalizarea, eu neputand fi coasiguratul lui deoarece sunt in concediu de crestere copil?Se poate plati contributie individual pentru CAS ?