Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In baza Legii 4/1973 a fost preluat de catre stat ,in anul 1986, un apartament de la et.1 al unei case cu acordarea despagubirilor legale. Mentionez ca nu sunt in posesia chitantelor prin care a fost despagubit proprietarul, dar acesta a optat pentru ramanerea in spatiu la parterul imobilului avand drept de proprietate, dar cu conditia despagubirii pentru etajul 1.In anul 1998 apartamentul de la et.1 a fost cumparat in baza Legii 112/1995. Acum proprietarul revendica apartamentul de la etaj 1 in baza Legii 10/2001. Pentru apartamentul de la parter a facut contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager cu alta persoana. Eu cum ma apar in instanta? va rog , de ce legi ma prevalez?#-o
eu stiu ca nu se mai fac inscrieri in cartile de munca vechi de la 01.01.2011 deci nu mai exista carte de munca, daca e necesar se face C.I.M. si se inregistreaza in REVISAL.
va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru:
In ce localitate trebuie sa depun un recurs la o sentinta civila pronuntata de Tribunalul Satu-Mare deoarece nu exista Curte de Apel la Satu-Mare? Pe net am gasit ca Tribunalul Satu-Mare se subordoneaza Curtii de Apel Oradea.
Va multumesc anticipat.
va rog sa-mi spune-ti si mie c.o.r. actual la urm.functii, ptr.ca eu nu-l gasesc in M.O. 561/08.08.2011, respectiv pentru: functia de inspector resurse umane - c.o.r. vechi 342304, consilier juridic - c.o.r. vechi 242102, muncitor necalificat care asigura curatenia intr-o firma - pot trece c.o.r-ul de la femeie de serviciu? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va rog sa-mi spune-ti si mie daca salariile si sporurile se trec in Revisal doar pentru persoanele aflate in activitate in luna august 2011, sau si pentru cei lichidati ? Va multumesc anticipat
Suntem o societate comerciala aflata in procedura de insolventa. Intrebarea mea este daca avem voie sa facem angajari in aceasta perioada, daca in luna iulie am facut concedieri in baza legii 85/2006? Va multumes anticipat pentru raspuns.
Problema mea este: S.C. Mina S.A. (exemplu) a intrat in procedura de insolventa. Prin Hotarare AGA Consiliul de Administratie al societatii a fost suspendat. Presedintele C.A. este si director. Contractul de mandat al directorului inceteaza - in ce baza, sau se suspenda - in ce baza ? Directorul a fost desemnat administrator special de catre AGA si i se va intocmi contract de administrator special. In revisal ce modific ? Incetez contractul, suspend contractul de director ; si il inregistrez pe cel de administrator special ?
Avand in vedere ca in Legea 53/2003 cu modificarile si completarile ulterioare, la art 52 alin.3 este prevazuta posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile, aceasta masura poate fi comunicata salariatilor doar printr-o decizie interna, sau trebuie sa instiintez si ITM-ul ? Concediul de odihna legal va fi calculat in functie de aceasta reducere a programului de lucru ?
va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la intrebarea: daca a expirat CCM la nivel de unitate si am intrat in procedura de insolventa, mai este necesar ca angajatorul sa negocieze alt CCM la nivel de unitate, mentionez ca sunt angajate 90 de persoane si vor fi trecute in somaj 40 persoane. Va multumesc anticipat pentru ajutor.:help: