In cazul meu nu s-a umflat nimic nimanui, in alte cazuri nu stiu, dar mi se pare normal sa te adresezi cum se cuvine pentru a verifica ceva nu sa te grabesti sa acuzi pina nu te convingi daca ai dreptate sau nu, dar am impresia ca dvs. nu cititi tot sau confundati subiectele. In fine, fiecare om cu parerea lui.
Pai a gasit doar acest dosar si l-a luat ,eu stiu ce spera sa gaseasca doar in liste, probabil sa le adune sa vada daca pica totalul coloanelor cu totalul facturilor:) Dar eu ma consider indreptatita sa consider ca ar fi luat orice ar fi gasit, nu? Si ce garantie am eu ca nu ar fi sustras acte din alt dosar?
Dle Adam Grecu va multumesc ca i-ati spus si dvs. lui ogra toate acestea pentru ca incepusem sa ma gindesc daca sa ma autodenunt sau nu:)). De ce consider eu ca persoana ma denigreaza? Pentru ca instiga pur si simplu pe ceilalti proprietari la modul ca spune unuia sau altuia ca as fi zis eu nu stiu ce, mie imi spune ca oamenii se duc la ea sa se plinga iar cind am intrebat persoanele respective de ce nu au venit la mine sau la presedinte nu au recunoscut ca s-au plins la ea. Cind este pusa de fata nu recunoaste de fapt rastalmaceste ceea ce a zis gasindu-si justificare. Si dupa cum am zis in alta postare foloseste niste expresii la modul general, ca totul este gresit, ca nimic nu e bine, iar cind luam datele concret spune ca nu se pricepe. Atunci de unde stie ca totul este gresit? Iar treaba cu expertiza o consider o amenintare pentru ca asa o foloseste , ca pe o amenintare. Sper ca ati inteles de ce am pus de la inceput intrebarea in legatura cu stricarea imaginii, eu nu am nimic cu expertiza, vor fi niste bani cheltuiti degeaba, dar pina se va face si pina se ajunge la un rezultat va trece niste timp, nu se face asa dupa o zi pe alta,iar intre timp stiti cum sunt oamenii cind e vorba de banii lor, mai ales ca eu am o situatie materiala foarte buna si care a mai fost comentata pe la colturi in toti acesti 8 ani de cind tin aceste acte. 8 ani in care nici macar nu am platit vreo penalizare vreunui furnizor nu stiu cum as fi putut sa imi insusesc eu bani fara sa se opreasca vreuna din utilitati. Unuia dintre cenzori i-a spus pur si simplu ca abereaza intr-o discutie care nu avea legatura cu blocul, femeia, mult mai in virsta decit persoana s-a suparat atit de tare ca nu mai vrea sa se implice atit timp cit fata asta face parte din comitet. Ceilalti membrii ai comitetului sunt persoane linistite si fara tupeu si stiti cum e cind tu esti un om cuminte si intilnesti unul din asta cu tupeu nelimitat, mai ales ca la venirea in bloc(de vreo 4 ani) s-a "prezentat" ca avocat, acum mai nou cineva a tras concluzia ca ar fi de fapt jurist. Ma rog, probabil ca m-am agitat eu foarte tare intr-un moment de stres maxim, eu sincer va spun ca pina la virsta asta nu am mai intilnit asa o persoana dificila,mai ales ca este si mult mai tinara decit mine. Am mai avut pe cineva asemanator in bloc si am cooptat-o in comisia de cenzori si s-a calmat imediat dupa ce au ajuns actele la verificat la ea. Asa ma gindeam sa fac si acum, cum m-ati sfatuit si dvs. o sa-i dau actele desi nu e cenzor, sa le verifice ea, desi m-a deranjat maxim un alt gest. A luat cheile de la presedinte si impreuna cu un alt membru al comitetului a mers in biroul unde se fac incasarile sa umble ea prin acte nu stiu ce sa caute, insa actele nu sunt acolo, deoarece nu exista nici un dulap, fiset etc. actele sunt la mine acasa. Poate ca nu ar trebuie sa fie la mine, dar si in acel birou daca ar fi dulapul ar avea cheie care ar sta clar la mine. Asa mi se pare normal. A gasit acolo doar dosarul cu listele mai vechi, cele afisate la avizier si indosariate si l-a luat acasa. Deci daca gasea dosarul cu facturi de ex il lua si pe acela nu? Si putea scoate orice din el, de ce as crede ca este o persoana bine intentionata cind ea are restante de 5 luni si sustine ca pentru binele blocului vrea sa scoata la iveala "greselile". Scuze de aceasta adevarata "scrisoare" si multumesc pentru sfaturi. :)
Multumesc @adriantot pentru sustinere, stiu aceste lucruri dar mai exista oameni ca vecina mea cea atotstiutoare si ca aceasta persoana virtuala "ogra" tot un atotstiutor carora am impresia ca pur si simplu le place cearta si urmarile ei, oare chiar nu isi dau seama ca daca ar fi cum zic ei am fi mai multi prin puscarii decit prin libertate pentru orice "maruntis". Si apropo @ogra, asociatia are DREPTUL , da , sa dea in judecata si din cite stiu dreptul e una si obligatia e alta, iar chemarea asta in judecata nu o face administratorul si nici contabilul, ci comitetul si presedintele.
Da? Caz penal pentru asta? Va multumesc ca m-ati "urecheat" o sa fiu mult mai atenta sa nu mai abuzez de "functia" pe care o am. Vad ca ma comentati pe mine dar nu ziceti nimic de abuzul pe care il face un membru al comitetului pentru faptul ca, desi are restanta mai mare de 90 de zile nu ia nici o masura in sensul asta, adica macar sa isi ia un angajament de plata, ca in judecata ar fi culmea sa se dea singura, nu, ea a gasit calea sa atace ce o fii numai situatia proprie nu.
Ba da, sunt. Poate vreau eu pre mult, nu pot fi toti oamenii multumiti probabil. Pe mine insa ma deranjeaza felul cum pune problema ,nu faptul a are nelamuriri.
@ogra. Da , contabilul plateste daca e ceva de platit, dar la fel de bine sunt greseli care se pot indrepta in contabilitate, aici insa nici nu este vorba de greseli contabile, nu as avea tupeul sa sustin ca sunt "curata" daca greselile ar aduce vreun prejudiciu asociatiei, eventual imi aduc mie (a trebuit sa platesc penalizarile unei luni/ap. pentru ca am sarit peste aceasta luna, am observat dupa inca o luna si pina a venit proprietarul sa plateasca s-a intrat in penalizari). Se mai intimpla si neatentii, din partea oricui, contabil , cenzor, presedinte. Sau am citiva care nu suporta sa se vada "cu rosu" pe lista, astfel ca, dupa ca platesc insisista sa-i sterg de la restante, ti se pare asta o fapta iesita din comun? Aduce vreun prejudiciu asociatiei? Eu cred ca nu.
Offf, aveti dreptate, stiu si multumesc pentru sfat, tocmai ca eu stiu ca e corect si stiu si ce am gresit, ca greseli mici si chiar lipsite de importanta am mai facut, insa nu tin de calcule sau de bani, si tocmai de asta ma amarasc, ca sunt nedreptatita. Discutii cu proprietarii au mai fost din 2003 de cind lucrez asta, insa aceasta femeie intrece orice imaginatie si de asta am vrut sa stiu daca eu pot sa imi apar reputatia prin acest act final -chemarea in instanta pentru calomnie- si se pare ca da. Multumesc inca o data:)
Respectiva persoana chiar face parte din comitet si are restanta de 1600 lei la care se va adauga si suma de pe actuala lista, in jur de 400 lei, restante acumulate in 5 luni de zile. In urma cu un an i s-a raspuns si in scris si am crezut ca a inteles si modul de calcul si faptul ca nu este nimic gresit in acest calcul. Exista si cenzori si raporturi lunare ale comisiei de cenzori si dare de seama a comisiei citita in Adunarea generala. Probabil ca acum, tinind cont de restanta pe care o are, se ghideaza dupa expresia"cea mai buna aparare este atacul". Stiu ca veti spune ca trebuia data in judecata dupa 90 de zile de restanta, dar stiti cum e la bloc, suntem toti vecini , mai toleram , mai intelegem situatia fiecaruia etc., insa asta este treaba comitetului din care si ea face parte iar ea de asta nu pomeneste nimic, in schimb ma agaseaza pe mine cu acuzatii. Ca nu stie cum se fac calculele si chiar ca nu pricepe daca-i explic pot sa inteleg, dar pe mine ma deranjeaza cind acuza la modul general : "sunt foarte multe greseli", "cum o dai cum o sucesti tot nu pica" etc, expresii folosite si in prezenta altor persoane, si cum subiectul asta este unul destul de sensibil unii oameni se mai lasa influentati, mai discuta pe la colturi. Pina acum i-am "demontat" toate acuzatiile cind a venit cu ceva concret, gen :ca am gresit la calculul penalizarilor, ca totalul apei calde din coloana de intretinere nu corespunde cu totalul din factura (nici nu are cum pt ca 2 mc pe luna sunt prinsi la cheltuieli pe parte comuna stabilite de citiva ani de ad.gen.) etc., insa ea nu vine cu intrebari, vine direct cu acuzatii si mai ales amenintarea asta cu expertiza a fost maxima. De asta am vrut sa stiu acest aspect, dupa ce expertiza imi va fi favorabila,daca pot eu sa o dau in judecata pentru ca sincer as face-o, desi pina la 43 de ani nu m-am judecat cu nimeni. Chiar as vrea sa isi piarda niste bani cu expertiza desi cred ca daca i-ar avea si-ar plati restanta.
Va multumesc mult pentru ajutor tuturor celor care ati raspuns.
Cum se dovedeste indeplinirea acestei conditii in legatura cu venitul pe membru de familie, prin declaratie pe proprie raspundere?