avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Denigrarea imaginii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Denigrarea imaginii

Buna seara, am si eu o intrebare si va multumesc anticipat daca ma puteti lamuri. Sunt contabil in cadrul unei asociatii de proprietari si am probleme cu unul dintre proprietari, care ma tot acuza de diverse "greseli" pe care le considera chiar intentioante si, desi vin cu argumente, nu au importanta pentru ea, in cele din urma amenintindu-ma ca va plati o expertiza contabila doar ca sa demonstreze ea ce infractoare sunt eu. Problema mea nu este expertiza, pentru ca stiu ca totul este in regula, dar vreau sa stiu, dupa ce rezultatul aceastei expertize va iesi favorabil mie am dreptul sa o dau in judecata pentru denigrarea imaginii? Va multumesc anticipat.
Oana_Chi a scris:

Buna seara, am si eu o intrebare si va multumesc anticipat daca ma puteti lamuri. Sunt contabil in cadrul unei asociatii de proprietari si am probleme cu unul dintre proprietari, care ma tot acuza de diverse "greseli" pe care le considera chiar intentioante si, desi vin cu argumente, nu au importanta pentru ea, in cele din urma amenintindu-ma ca va plati o expertiza contabila doar ca sa demonstreze ea ce infractoare sunt eu. Problema mea nu este expertiza, pentru ca stiu ca totul este in regula, dar vreau sa stiu, dupa ce rezultatul aceastei expertize va iesi favorabil mie am dreptul sa o dau in judecata pentru denigrarea imaginii? Va multumesc anticipat.

puteti sa-i cereti daune morale pe calea actiunii civile.
Daca aveti un verdict favorabil puteti sa o actionati in justitie pt ca v-a deteriorat imaginea.
Dupa efectuarea unui raport de expertiza care stabileste ca nu aveti nicio vina , va puteti adresa in justitie , in pretentii , impotriva persoanei respective pentru afectarea/lexarea imaginii dvs publice.
Puteti solicita daune morale in acest sens.
Actiunea se timbreaza la valoarea pretentiilor emise si se dovedeste cu probe ( acte , interogatoriu , martori , alte probe)
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator
Va multumesc mult pentru ajutor tuturor celor care ati raspuns.
Nu inteleg de ce respectiva ”denigratoare” discuta cu dvs.! Daca are vre-o problema nelamurita, cfm. legii, dupa afisarea listelor de plata, se poate adresa in scris conducerii as. prop. pentru clarificarea problemelor care i s-au parut a nu fost bine calculate. I se va da un raspuns in scris, semnat de presedinte si com. de cenzori si cu acsta basta.
Daca este reclamagiu de profesie sau numai asa in timpul liber, coducerea as. prop. o poate coopta in com. executiv, ori in com. de cenzori, sa controileze personal cum se impart si repartizeaza cheltuielile.
Apoi, nu cred ca asa de amorul artei va comanda o expertiza, cum zice dansa, numai asa sa va demonstreze ca nu lucrati corect - pentru ca aceste expertize nu sunt asa de doi lei... Bine, sa zicem ca reuseste acest lucru si concluzia va fi in favoarea dvs., credeti ca merita actiunea in justitie? Poate ca da, dar sa mai afle si altii!
Succes!

Alte discuții în legătură

Nelamuriri in modul administrare apartamente de vacanta cicix cicix Sunt administratorul unei Asociatii de proprietari atipice - apartamente de vacanta . Exista restantieri care contesta anumite parti din cheltuieli si pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie locatari adivlad adivlad Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat ... (vezi toată discuția)