avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator asociatie locatari

Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat cu asociatia el desfasurandu-si activitatea in urma acelei sedinte. Daca apar nereguli, cum poate fi sanctionat si de catre cine?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 3 Octombrie 2009
Mda, se practica asa ceva in multe asociatii, dar desemnarea lui in adunarea generala (probabil e locatar al blocului) nu inseamna ca nu o fi avand vreo conventie civila, un contract civil sau chiar un contract individual de munca.....
Daca stiti precis ca nu are, atunci pe ce baza isi ia salariul? ...sau munceste in folosul comunitatii?
....................
Sanctionat de catre conducerea asociatiei, daca aveti asa ceva.....prin verificarea muncii lui de catre cenzor, daca aveti asa ceva, prin reclamatii la primarie (asta sigur aveti, dar in general sunt ineficiente)...sau prin actionare in judecata...Sanctiunile i le aplica conducerea asociatiei pana la a-l da afara, reclamatiile pot fi facute de catre orice proprietar.
..................
Dar e numai o prezumtie, nu-i asa?
Eu cred ca e o confuzie. Adunarea generala alege presedintele si comitetul executiv, iar acestia angajeaza un administrator. Poate au ales un presedinte, nu un administrator.
Administratorul trebuie sa aiba atestat eliberat in urma efectuarii unui curs pe care-l fac toti administratorii.
Dar presedinte, comitet, cenzori aveti? Acestia au fost alesi in aceeasi adunare generala ?
atentie daca nu are contract este grav. raspunderea lui este destul de greu de dovedit.
Se poate dovedi usor prin semnatura pe care o pune pe liste si pe chitantele locatarilor.
Au fost alesi presedintele, cenzorul si cei din comitet, dar s-a hotarat si cine va fi administrator. Are atestat dar nu cred ca a semnat nici contract nici conventie civila. Intre timp presedintele si-a dat demisia. Exista un presedinte interimar, dar este presedinte doar cand are chef. Cat despre administrator, nu vreau sa-l acuz ca a facut ceva deliberat. Dar cred ca undeva pe drum s-a incurcat in propriile calcule.

Alte discuții în legătură

Penalizari si restante la cotele de intretinere Anca07 Anca07 In cadrul asociatiei de proprietari exista restantieri ce refuza sa plateasca si penalizarile aferente lunilor restante. Cu toate ca si-au luat angajament ... (vezi toată discuția)
Temeinicia calculului penalitatilor geta-taby geta-taby Bun seara! am si eu o intrebare in legatura cu calcularea penalitatilor procentuale de 0,2%.....la o suma de 180 ron,este posibil sa se calculeze o penalizare ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)