avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator asociatie locatari

Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat cu asociatia el desfasurandu-si activitatea in urma acelei sedinte. Daca apar nereguli, cum poate fi sanctionat si de catre cine?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 3 Octombrie 2009
@adivlad, ca sa te lamuresti de ce a afirmat administratorul (in cazul tau) ca mai este nevoie sa mai platesti ceva...
Uite cum sta treaba: administratorul calculeaza manual aceste penalizari ( fericiti cei care calculeaza penalizarile cu un program specializat) si le afiseaza la un moment dat in lista de plata. Din cate stim, regula de calcul a penalizarilor este: suma la care se aplica penalizarea x nr. zile intarziere x 0,2% (sau alt % hotarat in AG) - cu precizarea ca suma rezultata nu trebuie sa depaseasca suma de la care s-a pornit.
Administratorului ii vine f. greu sa tina pasul cu penalizarile la zi daca as. prop. este relativ mare si mai ales numarul debitorilor este mare, asa ca face si el ce poate... si mai ales va comunica ca mai aveti ceva de calculat (pentru lista urmatoare).
Sunt aproape convins (ne poti spune suma la care ai fost penalizat si perioada in luni) ca tu ai achitat la un moment dat penalizarea afisata, dar a trecut ceva vreme de cand aceasta a fost afisata, astfel incat s-au mai adunat ceva zile si abia acum administratorul tau poate sti exact nr. de zile intarziere la care sa aplice penalizarea respectiva. Oricum, nu cred ca diferenta va fi prea mare, depinde de nr. de zile intarziere.
Mai cauta pe forum discutii cu referire la penalizari, noi le-am mai discutat pe aici.
proprietaru a scris:

OFF.pai daca a calculat cu 2% la restante,ce calcule sa mai refaca?sa puna 4%? daca adivlad a platit penalizari cu 2 % .ce ar mai fi de platit?
Pt corectitudine ..sa prezinte situatia penalizarilor,a platilor ei..si va rezulta cine are de platit.
Ce este greu de inteles...dle cioaca?greselile in acte se platesc ca toate ..greselile
Dle severin..sunteti administrator sau...din colectiv? Daca a platit de ce mai este corect sa..mai plateasca...
Dle adrian ..intrebarea era urmatoarea ..daca are atestat,dar e posibil sa nu aiba contract...cum ar putea fi tras la raspundere... apoi a platit pt restantele avute cu 2%..
de unde sa mai apara diferente..poate doar in asociatia dvs apar diferente,fiind interesat de obtinerea lor

- Daca a calculat cu 2% a gresit ( maxim este 0,2% dar asociatia poate aplica si alte procente mai mici) si e logic sa recalculeze penalizarile si aceasta o poate face administratorul daca-si da seama de greseala sau in cursul unei expertize, a unei verificari facute de cenzor, etc. Acum intelegeti ?
- Greselile din acte se corecteaza in termen de 30 de zile de la constatarea lor. Asa se pot descoperi greseli facute acum 2 ani la inregistrarea in documente si avem obligatia ca in 30 de zile sa facem corectarea greselii.
- Este corect sa mai plateasca sau sa i se restituie daca a platit o suma care se costata ca a fost gresit calculata si incasata .
- Daca are atesta ( sau nu are), dar e posibil sa nu aiba contract ( dar e posibil sa aiba), poate fi tras la raspundere ( sau felicitat si apreciat) de presedinte , comitet, cenzor, adunarea generala, politie, instanta, etc. pentru incalcarea legislatiei, pentru delapidare, furt, etc. (respectiv apreciat pentru o buna activitate)
- Diferente pot apare la calculul penalizarilor in orice asociatie nu numai in asociatia mea, cum spuneti dv, pentru ca numai cine nu munceste nu greseste dar mai ales ca exista restantieri, exista administratori care pleaca, altii vin, unii se pricep mai mult, altii mai putin, ca si cenzori, presedinti si comitete.
Cat despre interesul de a obtine penalizari, cum spuneti, este dat de gandirea negativa ce o emanati. In adunarea generala si oricand am ocazia, eu evidentiez si aduc multumiri vecinilor care-si achita la timp cotele fara a fi penalizati. Interesul nostru este sa nu avem restante catre furnizori, sa nu avem litigii, procese, sa fim multumiti, cat se poate, de traiul la bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari si restante la cotele de intretinere Anca07 Anca07 In cadrul asociatiei de proprietari exista restantieri ce refuza sa plateasca si penalizarile aferente lunilor restante. Cu toate ca si-au luat angajament ... (vezi toată discuția)
Temeinicia calculului penalitatilor geta-taby geta-taby Bun seara! am si eu o intrebare in legatura cu calcularea penalitatilor procentuale de 0,2%.....la o suma de 180 ron,este posibil sa se calculeze o penalizare ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)