avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator asociatie locatari

Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat cu asociatia el desfasurandu-si activitatea in urma acelei sedinte. Daca apar nereguli, cum poate fi sanctionat si de catre cine?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 3 Octombrie 2009
proprietaru a scris:

ceva dezlanat, fara cap si fara coada

Ce solutie propuneti la cazul in speta?
Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil.
Au fost alesi presedintele, cenzorul si cei din comitet, dar s-a hotarat si cine va fi administrator.

Daca adunarea a fost la a doua convocare, asa cum se intampla frecvent din lipsa de majoritate la prima convocare, si doar 20 de proprietari au fost prezenti, este ok desemnarea lui cu majoritate simpla de voturi dintre cei prezenti. Vad ca nu contestati si alegerea presedintelui, a cenzorului sau a membrilor din comitet.
Nu are contract semnat cu asociatia el desfasurandu-si activitatea in urma acelei sedinte.

Are atestat dar nu cred ca a semnat nici contract nici conventie civila.

Pai… nu are contract semnat sau nu credeti ca a semnat niciun contract? Va mai documentati adresandu-va presedintelui (chiar si interimar) pentru ca este o acuzatie grava care schimba sensul discutiei destul de mult. Faptul ca are atestat imi spune ca niste specialisti acreditati in materie de asociatii de proprietari au apreciat cunostintele lui la momentul acordarii atestatului ca fiind suficiente pentru a desfasura activitatea asta.
Cat despre administrator, nu vreau sa-l acuz ca a facut ceva deliberat. Dar cred ca undeva pe drum s-a incurcat in propriile calcule.

Iarasi credeti, nu aveti nicio dovada care sa va sustina acuzatiile, desi spuneti ca nu vreti sa il acuzati.
Asociatia nu are un sistem propriu de penalizari. Iar pe cele de la furnizori cred ca le-a zapacit la repartitie. Eu l-am intrebat cum a repartizat aceste penalizari si mi-a spus ca la inceput le-a repartizat pe sistemul 0.2%,dar cand a constatat ca asa nu acopera toate penalizarile a modificat sistemul. Acum le repartizeaza proportional cu cota restanta. Nu stiu cat de tarziu a constata ca nu acopera aceste penalizari si ce se poate face in privinta penalizarilor nerepartizate. Eu am avut restanta la intretinere. Intre timp am achitat-o. Dar m-a anuntat ca o sa mai am de plata niste penalizari pe care le va recalcula. Este posibil? Daca le recalculeaza trebuie sa le achit?

Parerea mea esta ca a procedat corect. Penalizarea cu 0,2% pe zi se aplica destul de des pentru intarzielile la plata intretinerii. Si el asta a facut numai ca penalizarile asociatiei dvs erau penalizari de la furnizori mult mai mari decat ce a strans el aplicand 0,2 %. Mi se pare normala repartizarea proportionala cu cota restanta pentru ca suma trebuie stransa si daca nu de la cei care au dus la situatia asta atunci de la cine? De la cei care au fost buni platnici ? Deci mi se pare nu doar posibil, ci corect, echitabil si normal sa mai aveti de plata niste penalizari care vor rezulta din recalculare chiar daca intre timp ati achitat restanta. Cu regret constat ca locuiti intr-un bloc cu restante foarte mari care inseamna probleme mari in primul rand pentru administrator. Si problemele astea sunt generate de restantierii printre care va numarati si dvs si ii afecteaza pe toti locatarii.
Nu stiu daca a semnat sau nu un contract pentru ca singura data cand am incercat sa discut cu presedintele interimar era intr-o zi cand nu avea chef. Da, blocul are probleme destul de mari iar administratorul pare depasit de situatie. Asta in conditiile in care nimeni altcineva nu face nimic. Se sta la coltul blocului si se urla. Referitor la faptul ca nu vreau sa il acuz, nu mi se pare normal sa fac niste afirmatii pe care sa nu le pot sustine. Acesta este motivul pentru care am intrat pe forum si am intrebat. Sunt convins ca omul incearca sa faca fata situatiei, dar nu stiu cat mai rezista. Si daca pleaca brusc ce se mai poate face?
adivlad a scris:

Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat cu asociatia el desfasurandu-si activitatea in urma acelei sedinte. Daca apar nereguli, cum poate fi sanctionat si de catre cine?

Dupa mesajul initial dv ati dori ca acest administrator sa fie sanctionat de cineva si ne intrebati cine ar putea sa-l sanctioneze.
Dupa cateva mesaje ne dam seama ca omul are atestat, ca este posibil sa aiba un contract cu asociatia ( ca dv banuiti ca nu ar avea), etc.
Dar aflam si motivul adevaratei dv suparari : aveti restante si vi s-au calculat penalizari.
Rezolvarea este simpla si puteti :
- sa va platiti la timp intretinerea si nu o sa va mai calculeze nici un administrator penalizari
- sa convocati adunarea generala conform legii si sa alegeti un presedinte ( ca interimarul, cum spuneti dv, de fapt vicepresedintele, are obligatia sa organizeze alegeri in 90 de zile) si sa intrati in comitet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
Adriantot, moderator
OFF.pai daca a calculat cu 2% la restante,ce calcule sa mai refaca?sa puna 4%? daca adivlad a platit penalizari cu 2 % .ce ar mai fi de platit?
Pt corectitudine ..sa prezinte situatia penalizarilor,a platilor ei..si va rezulta cine are de platit.
Ce este greu de inteles...dle cioaca?greselile in acte se platesc ca toate ..greselile
Dle severin..sunteti administrator sau...din colectiv? Daca a platit de ce mai este corect sa..mai plateasca...
Dle adrian ..intrebarea era urmatoarea ..daca are atestat,dar e posibil sa nu aiba contract...cum ar putea fi tras la raspundere... apoi a platit pt restantele avute cu 2%..
de unde sa mai apara diferente..poate doar in asociatia dvs apar diferente,fiind interesat de obtinerea lor

Alte discuții în legătură

Penalizari si restante la cotele de intretinere Anca07 Anca07 In cadrul asociatiei de proprietari exista restantieri ce refuza sa plateasca si penalizarile aferente lunilor restante. Cu toate ca si-au luat angajament ... (vezi toată discuția)
Temeinicia calculului penalitatilor geta-taby geta-taby Bun seara! am si eu o intrebare in legatura cu calcularea penalitatilor procentuale de 0,2%.....la o suma de 180 ron,este posibil sa se calculeze o penalizare ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)