avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate lenrob

Activitate lenrob

Doua surori de-ale mamei, care nu au copii, au facut un inscris prin notariat prin care si-au lasat una alteia bunurile mobile si imobile in caz de decesul uneia. Poate fi atacat in instanta si anulat acest inscris de catre copiii celorlalti frati? Sunt acestia, in acest caz, mostenitori ai surorilor mamei?
una dintre fete a fost admisa anul acesta la facultatea de drept bucuresti
as dori sa ii cumpar minimum de carti care i-ar folosi in anul I de facultate
ce imi puteti sugera?
am scris aceasta intrebare si pe forumul personalului didactic auxiliar
cine ma poate lamuri? cine s-a mai confruntat cu aceasta situatie/

Ordin MECTS 5552/7.10/.2011 spune ca "de regula" cadrul didactic din preuniversitar se pensioneaza la sfarsitul anului scolar
dar daca in scoala exista cadre didactice titulare ale scolii cu restrangre nesolutionata
mai are dreptul acel pensionar sa stea dupa data varstei de pensionare?
de ex: dta varstei de pensionare este 22 oct. 2012 , dar exista un coleg de aceeasi specialitate, titularul scolii, cu restrangere nesolutionata
pensionarul mai continua anul scolar in conditiile in care cel nesolutionat sta in concediu fara plata sau face naveta in conditii grele"
cum se interpreteaxza acel "de regula"? care sunt exceptiile?

Răspuns la discuția pensionare in invatamant
multumesc, elena 138. voi reveni pe forum si voi mai intreba in legatura cu problema mea
Răspuns la discuția pensionare in invatamant
la 1 nov. 20012,
In urma restrangerii de activitate in invatamant am ramas titulara scolii, dar cu restrangere nesolutionata. Anul viitor va iesi la pensie o co;lega, dar dupa inceperea anului scolar, adica pe 1 noiembrie. Ca atare ea va avea catedra pana la acea data>
Intrebare> Este obligata prin lege sa continue anul scolar pana la sfarsit, adica pana la 15 iunie, sau va trebui sa plece pentru a putea veni eu, sa imi rezolv restrangerea de activitate? Ce lege reglementeaza situatia mea?