polloctav a scris:
Care infractor?? Ce infractiune a savarsit? Ca s-a plimbat impreuna cu cainele sau printr-un loc public??? Mai periculosi imi par cei care fumeaza si beau in parcuri, iar apoi profereaza injurii si cuvinte triviale la adresa tuturor, care se dau macho la femeile care indraznesc sa meraga prin parc,etc....Cred ca ar trebui sa va revizuiti modul de gandire si de apreciere a faptelor altora. Nu toata lumea respecta principiile vechi, care au dus la crearea societatilor dezvoltate, unii ramanand in continuare doar cu instinctele,primare.....
[ link extern ]
Infracţiuni şi contravenţii
ART. 11
(1) Neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART. 12
(1) Fapta persoanei de a determina în orice mod atacul câinelui, aparţinând oricărei rase, asupra unei persoane, dacă a avut ca urmare o vătămare, constituie infracţiune şi se pedepseşte conform art. 181 - 183 din Codul penal.
(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani.
Dragul meu prieten se pare ca dumneata nu ai inteles ca nu se plimba cu cainele detinatorii lor ci ca le-au dat drumul in parc(si plimbatul cainelui are instituite niste reguli!! ), si acei caini atacau pe oricine ! ciueste si dumneata aceasta lege .
Lege nr. 60 din 11 martie 2003 pentru aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi.
Omul se simte in nesiguranta sa isi plimbe copii in acel parc (copii nu trebuiesc plimbati cu lesa si botnita), deoare ce acei catelandrii ii ataca pe cei ce sunt in acel parc !
sa auzim de bine si CRACIUN FERICIT !