BUNA,
intre timp am aflat ca la o masina importata din uniune nu platesti vama sau altceva,platesti doar inmatriculare ei in Romania .in cazul meu ,inca 600 E
multumesc mult ptr ajutor,
intrebarea mea era,daca trebuie sa platesc vama,accize,tva.
calculatoare sunt o groaza pe net,numai ca nimeni nu stie exact ce si cum tebuie sa platesti.
cat despre taxa vamala auto import SUA,eu aduc o masina din Europa produsa in Europa
buna ziua,
am tot cautat pe net ,am mai scris si la alte forumuri dar degeaba,poate aici gasesc pe cineva care sa imi dea un raspuns mai exact
problema e urmatoarea,vreau sa-mi cumpar din Italia o masina ,un Peugeot 206 2.0 16 V CC din 2002,are euro 3 si costa 3000E
nu va intreb ce acte imi trebuie ptr ca stiu ca e mai complicat,va intreb doar cat trebuie sa mai platesc ptr inmatricularea ei in Romania,vama,accize,taxe.poate stie cineva exact cum trebuie sa procedez si mai ales cat trebuie sa mai platesc si unde
VA MULTUMESC
din pacate nu am pe nimeni care sa se ocupe in lipsa mea iar de inchiriat nici nu se pune problema ptr ca eu nu mai am o alta casa .
pot dovedi foarte usor faptul ca eu am platit absolut toate facturile,taxe,impozite,asigurare,ptr ca toate chitantele sunt emise pe numele meu iar la intretinere de 5 ani se vede clar ca am locuit doar eu,lucru pe care poate sa-l mai confirme si vecinii, chiar administratorul blocului.
eu doar vreau sa scot cumva de undeva daca este posibil o hartie ceva care sa-i aminteasca faptul ca nu poate face nimic fara acordul meu
ce credeti?pot face ceva?
salautare la toata lumea,
in urma cu 5 ani am divortat ramanand sa facem partajul ptr ca avem o casa cumparata impreuna pe numele la amandoi.
nu am facut partajul,eu am ramas in casa,m-am ocupat de intretinerea acesteia achitand toate cheltuielile etc.
dupa 5 ani fosta mea sotie care nici nu vrea sa vindem si nici partaj,ma ameninta ca ,in lipsa mea din casa eu muncesc in strainatate ,deci sunt mai tot timpul plecat,vine si imi sparge usa si inchiriaza casa desi eu,se intelege,nu sunt de acord.
va rog sa-mi dati un sfat ,ce as putea sa fac sa impiedic inchirierea casei,mai ales ca eu am toate lucrurile mele personale in casa.
are dreptul sa o faca?ce pot face pana la partaj?
Va salut pe toti,
Am si eu o problema si daca se poate va rog sa ma ajutati,deci,dupa 5 ani de la divort fosta mea sotie acum recasatorita,solicita partajul,asta insemnand o garsoniera care a fost cumparata in timpul casatoriei fiind trecuti amandoi in act,in calitate de cumparatori.
Mai specific ca avem impreuna un copil care este in ingrijirea ei ,si ca eu am un act legalizat la notariat atasat la dosarul ptr. divort unde trei martori declara ca bani din care am cumparat casa mi-au fost dati ce catre parintii mei ea necontribuind cu nimic.
Ce este de facut in cazul acesta,si care sunt drepturile mele?:-/
Va multumesc foarte mult