avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... are dreptul sa o faca????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

are dreptul sa o faca????

salautare la toata lumea,
in urma cu 5 ani am divortat ramanand sa facem partajul ptr ca avem o casa cumparata impreuna pe numele la amandoi.
nu am facut partajul,eu am ramas in casa,m-am ocupat de intretinerea acesteia achitand toate cheltuielile etc.
dupa 5 ani fosta mea sotie care nici nu vrea sa vindem si nici partaj,ma ameninta ca ,in lipsa mea din casa eu muncesc in strainatate ,deci sunt mai tot timpul plecat,vine si imi sparge usa si inchiriaza casa desi eu,se intelege,nu sunt de acord.
va rog sa-mi dati un sfat ,ce as putea sa fac sa impiedic inchirierea casei,mai ales ca eu am toate lucrurile mele personale in casa.
are dreptul sa o faca?ce pot face pana la partaj?
Nu aveti pe cineva pe care sa lasati sa aiba grija de casa?
Ati putea sa o inchiriati dv. inainte. :D
Cine a platit impozitul pe acea casa? Aveti dovezi ca numai dv. ati folosit-o dupa divort?
din pacate nu am pe nimeni care sa se ocupe in lipsa mea iar de inchiriat nici nu se pune problema ptr ca eu nu mai am o alta casa .
pot dovedi foarte usor faptul ca eu am platit absolut toate facturile,taxe,impozite,asigurare,ptr ca toate chitantele sunt emise pe numele meu iar la intretinere de 5 ani se vede clar ca am locuit doar eu,lucru pe care poate sa-l mai confirme si vecinii, chiar administratorul blocului.
eu doar vreau sa scot cumva de undeva daca este posibil o hartie ceva care sa-i aminteasca faptul ca nu poate face nimic fara acordul meu
ce credeti?pot face ceva?
Pai, scrieti-i hartia cu pricina .... In cuprinsul careia ii puneti in vedere ca, data fiind situatia de fapt (folosirea exclusiva de catre dvs. ..... bunurile personale de acolo etc..etc..) veti promova o plangere penala pentru violare de domiciliu de indata ce ar patrunde in acel spatiu...
Nu stiu ce sa spun, momentan nu e chiar folosit apartamentul, asta e...
Adica, e cam gol... si ar putea invoca diverse partea adversa...
Daca ar fi putut sta cineva acolo, folosind apartamentul in numele lui... atunci era folosit de el. Mai ales ca nu stim unde are resedinta/domiciliul...

Mai are vreunul dintre dv. resedinta/domiciliul acolo? Dv. aveti in acte vreo alta adresa (in afara tarii)?
Initiati procesul de partaj.
Chiar daca se opune nu sunteti silit sa ramaneti in indiviziune.

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac? utilizatorulx utilizatorulx Sunt intr-un proces de partaj cu fratii mei dupa moartea parintilor. Eu locuiesc in casa parintilor de peste 10 ani. Astazi cand am ajuns acasa am gasit usa ... (vezi toată discuția)
Ceartă Gabriella96 Gabriella96 Buna ziua. Anul trecut o rudă ne-a lăsat casa in grijă. A spus ca nubare pretenții financiare doar sa avem grija de casa si sa o întreținem. Acum cateva ... (vezi toată discuția)
Lovita in curte de o fosta cumnata raissa2007a raissa2007a buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi ... (vezi toată discuția)