avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate petrina_cristina

Activitate petrina_cristina

Răspuns la discuția sarcina si concedierea
va multumesc frumos
buna ziua. cumnata mea are contract pe perioada determinata. pe 30 mai ii expira contractul si ea a ramas insarcinata. potrivit noilor legi daca anunta la munca poate fi concediata sau i se prelungeste contractul?
Răspuns la discuția pensia alimentara
o intrebare pentru voi mamicile, daca voi ati fi in cazul taticilor, ca in momentul de fata cum e persoana in cauza, ei sa aiba custodia copilului si dumneavostra sa aveti dreptul sa-l vizitati sau sa-l luati acasa si sa nu vi se permita de catre tatal copilului? ce ati face? cum va-ti simti? se intampla sa ramai fara loc de munca si sa nu ai posibilitatea sa te intreti pe tine, sa fi intretinuta de alte persoane, desi iti cauti loc de munca si nu gasesti, iar fostul sot va ameninta ca va da in judecata pentru pensie alimentara. ce ati face?
si eu sunt mama si da inteleg ce ziceti voi cu pensia alimentara, dar de ce majoritatea femeilor judeca toti barbatii? persoana in cauza e constienta ca trebuie sa plateasca pensia alimentara copilului dar momentat nu are nici un venit si este intretinut de alte persoane. iar in privinta dreptului de a lua copilul acasa in week-end de ce nu i se permite? au fost luni de zile cand nici macar nu-l lasa sa-si vada copilul. are dreptul prin hotarare judecatoreasca de al luat. unde este corectitudinea aici? de ce toti barbatii sunt discriminati? sunt multe cazuri in tara noastra unde tatici desi au dreptul la vizita nu li se acorda de catre mama. vroiam doar sa stiu ce poate face persoana in cauza pentru asi putea lua copilul asa cum are dreptul
are dreptul sa-si ia copilul in wee-end acasa
in urma divortului mama a castigat copilul, iar tatal are dreptul de al luat in week-end. insa ea nu-i da copilul acestuia si au fost momente cand nu la lasat nici sa-l viziteze. tatal n-a mai reusit sa-i plateasca pensia alimentara la copil deoarece n-a mai avut un loc de munca; poate fi dat in judecata? si ce poate face pentru a-si lua copilul acasa in week-end asa cum are dreptul?
Răspuns la discuția Beneficiez de somaj?
va multumesc frumos pentru informatii
Răspuns la discuția Beneficiez de somaj?
inaitea de a intra in concediul de crestere a copilului am lucrate 13luni. cate luni beneficiez de somaj?
sunt in concediu de crestere a copilului de 2 ani. concediul mi se termina anul viitor in iulie, iar firma la care am lucrat vor sa o inchida anul acesta in iunie, iulie. cei de la munca mi-au spus ca nu beneficiez de somaj pentru ca concediul de crestere a copilului e ca si cum as fi in concediu fara plata si ca eu nu contribui la stat. si i-am mai intrebat daca mi-e imi merge vechimea pe cartea de munca pentru ca eu stiam ca da, iar ei mi-au spus ca nu. cum e de fapt beneficiez de somaj? iar cu vechimea cum e?