avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarcina si concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarcina si concedierea

buna ziua. cumnata mea are contract pe perioada determinata. pe 30 mai ii expira contractul si ea a ramas insarcinata. potrivit noilor legi daca anunta la munca poate fi concediata sau i se prelungeste contractul?
Cel mai recent răspuns: petrina_cristina , utilizator 14:55, 24 Mai 2011
Daca are contract pe perioada determinata acesta inceteaza de drept la data expirarii, astfel incat concedierea nu trebuie confundata cu incetarea pe motiv ca a ajuns contractul la data limita.
Daca ar fi contract pe perioada nelimitata si cumnata dumneavoastra ar fi anuntat conducerea din timp ca este gravida atunci nu s-ar mai putea dispune concedierea ei.
Daca nu i se prelungeste durata c.i.m., atunci c.i.m. va inceta de drept la data de 30.05.2011 indiferent daca anunta sau nu ca este insarcinata.
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire cim Monica H. Monica H. daca o persoana este angajata pe durata determinata, iar in aceasta perioda anunta angajatorul ca este insarcinata, angajatorul este obligat sa i prelungeasca ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la final de contract de munca cu durata determinata friday_325 friday_325 Buna ziua, un angajat caruia tocmai urmeaza sa ii expire CIM-ul pe durata determinata s-a \"imbolnavit\" brusc dupa ce a fost anuntat ca nu i se mai ... (vezi toată discuția)
Concedierea 86Madalina81 86Madalina81 Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot fi concediata daca sunt insarcinata si am un contract de munca pe perioada determinata care expira in ianuarie. Va ... (vezi toată discuția)