avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire CIM

daca o persoana este angajata pe durata determinata, iar in aceasta perioda anunta angajatorul ca este insarcinata, angajatorul este obligat sa i prelungeasca contractul????
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:05, 7 Septembrie 2009
consider ca nu, asta ramane la atitudinea angajatorului daca vrea sa prelungeasca contractul, atata timp cat CIM este pe perioada determinata, acesta inceteaza de drept. Ar fi fost altceva daca angajatorul ar fi concediat persoana insarcinata, atunci ar fi fost o problema. In rest, nu.
monya a scris:

daca o persoana este angajata pe durata determinata, iar in aceasta perioda anunta angajatorul ca este insarcinata, angajatorul este obligat sa i prelungeasca contractul????


Nu este obligatorie prelungirea c.i.m., in acest caz. Angajatorul este cel care decide daca va prelungi sau nu durata c.i.m..
nu este obligat.

CIM va inceta la data pana la care a fost incheiat. este incetare de drept a CIMcf art. 56 lit j)
legea interzice doar concediere unei persoane in cazul expus.
nefiind vorba de concediere ci de o incetare de drept, contractul va putea inceta la data expirarii, indiferent de starea salariatei sau de existenta unei concediu medical in acea zi de expirare.

Binenteles ca asat nu insemna ca angajatorul nu ar avea dreptul sa ii prelungeasac sau definitiveze contractul, daca doreste :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim determinat incheiere uka-raluca uka-raluca Buna ziua, Am avut un agajat cu perioada determinata de munca.i s-a terminat perioada contractuala si am decis ca sa nu o mai prelungim, deoarece acesta ... (vezi toată discuția)
Art 56/j din codul muncii . ticarau daniel ticarau daniel Ce obligatii si indatoriri are angajatorul conform art. 56/j din Codul Muncii ? (vezi toată discuția)
Contractul de munca determinat iuliana2233 iuliana2233 Buna ziua, ma intereseaza daca angajatorul este oblligat sa imi prelungeasca contractul de munca determinat, in cazul in care eu anunt ca sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)