Buna ziua,
Am avut un agajat cu perioada determinata de munca.i s-a terminat perioada contractuala si am decis ca sa nu o mai prelungim, deoarece acesta consuma in timpul orelor de serviciu bauturi alcoolice. Ne ameninta ca nu se va incheia asa totul.
Va rog sa imi spuneti cum pot rezolva problema fara sa avem probleme .
Va multumesc,
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
2. Un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept, cum am aratat mai sus, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, cu excetia cazului in care ambele parti convin sa-l prelungeasca sau sa il transforme in CIM pe perioada nedeterminata.
3. - Asadar emiteti decizia de incetare a CIM cu art. 56 (1), lit. i) din Codul muncii.
- In decizie nu trebuie sa spuneti ca ea a fost emisa din cauza ca salariatul consuma bauturi alcoolice, nu trebuie sa motivati nimic decat ca a expirat termenul pentru ca a fost incheiat CIM.
4. Amenintarile salariatului sunt ca sa va sperie, nu au suport legal.