avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim determinat incheiere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim determinat incheiere

Buna ziua,
Am avut un agajat cu perioada determinata de munca.i s-a terminat perioada contractuala si am decis ca sa nu o mai prelungim, deoarece acesta consuma in timpul orelor de serviciu bauturi alcoolice. Ne ameninta ca nu se va incheia asa totul.
Va rog sa imi spuneti cum pot rezolva problema fara sa avem probleme .
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:53, 11 August 2015
1. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...

i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

2. Un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept, cum am aratat mai sus, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, cu excetia cazului in care ambele parti convin sa-l prelungeasca sau sa il transforme in CIM pe perioada nedeterminata.

3. - Asadar emiteti decizia de incetare a CIM cu art. 56 (1), lit. i) din Codul muncii.
- In decizie nu trebuie sa spuneti ca ea a fost emisa din cauza ca salariatul consuma bauturi alcoolice, nu trebuie sa motivati nimic decat ca a expirat termenul pentru ca a fost incheiat CIM.

4. Amenintarile salariatului sunt ca sa va sperie, nu au suport legal.
uka-raluca a scris:

... Ne ameninta ca nu se va incheia asa totul.
...



Si amenintarea salariatului este o fapta care poate sa atraga raspunderea penala a acestuia.

Nu exista text de lege care sa-l oblige pe angajtor sa decida prelungirea duratei c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim pe perioada determinata kucserajeno kucserajeno Buna ziua! Sunt angajat la o firma cu determinata care expira maine,intre timp am fost anuntat telefonic,ca o sa fie prelungit inca trei luni.Insa conditiile ... (vezi toată discuția)
Revenire la somaj speranta1977 speranta1977 Am fost in somaj si m-am angajat pe perioada de o luna. Am suspendat somajul si as dori sa-l reiau de unde am ramas. Pe 11 aprilie imi expira contractul si as ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cim determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am o nelamurire, cand expira acest contract pe durata determinata? determinata, de 3 luni, pe perioada cuprinsa intre data de 31.03.2011 data ... (vezi toată discuția)