Buna seara, va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
-executorul judecatoresc obtine incheierea de incuviintare a urmaririi silite imobiliare pentru creanta unei persoane care detine un bun comun in devalmasie.
Incheiarea este transmisa catre oficiul de cadastru si publicitate imobiliara pentru a fi notata in cartea funciara in care sunt proprietari ambii soti.
Intrebarea mea este daca este corect faptul ca s-a admis la cartea funciara notarea urmaririi silite imobiliare asupra intregului imobil desi creanta privea doar pe unul dintre soti care detine o cota devalmasa din imobil .
Buna seara!
Ca si reprezentatnt al unei asociatii de proprietari am incheiat un contract de mandat sub semnatura privata intre asociatie si primaria din localitate prin care asociatia mandateaza primarul pentru a face toarte demersurile in vederea obtinerii unor fonduri pentru reabilitarea blocurilor de locuinte.
Am depus acest contract la cartea funciara pentru a fi notat deoarece asa s-a solicitat de catre cei care se ocupa de proiectare dar cererea mi-a fost respinsa pe motiv ca nu face obiectul art.902-903 Cod civil.
Nu sunt sigura ca solutia data de biroul de carte funciara este corecta si as dori sa ma ajutati cu un raspuns competent in acest sens.
Va multumesc!
Este valabil in Romania un act de renuntare la dreptul de ipoteca dat de creditor in fata unui notar din Malta, cu incheiere de legalizare si autentificat de MAE?
Daca am fost detasata disciplinar la un alt loc de munca si inlauntrul acestei perioade efectuez 10 zile din concediul de odihna la care am dreptul, se scad zilele de concediu din perioada detasarii sau se prelungeste detasarea cu zillele de concediu efectuate?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Pentru o autorizatie de construire obtinuta in anul 1992 si alta in 1996, la data respectiva era obligatoriu ca titularul autorizatiilor sa fie si proprietarul terenului?
Va multumesc!
Cum se dovedeste ca un imobil este proprietatea privata a unei localitati? Este suficienta adeverinta emisa de Primarie care confirma ca imobilul face parte din domeniul privat, insotita de lista mijlocului fix sau este necesara emiterea unei HCL care sa ateste apartenenta la domeniul privat? Mentionez ca nu este vorba despre trecerea imobilului din domeniul public in cel privat ci doar de confirmarea legala ca apartine domeniului privat al statului, pentru a putea fi intabulat si apoi vandut