avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare bun comun in devalmasie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare bun comun in devalmasie

Buna seara, va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
-executorul judecatoresc obtine incheierea de incuviintare a urmaririi silite imobiliare pentru creanta unei persoane care detine un bun comun in devalmasie.
Incheiarea este transmisa catre oficiul de cadastru si publicitate imobiliara pentru a fi notata in cartea funciara in care sunt proprietari ambii soti.
Intrebarea mea este daca este corect faptul ca s-a admis la cartea funciara notarea urmaririi silite imobiliare asupra intregului imobil desi creanta privea doar pe unul dintre soti care detine o cota devalmasa din imobil .
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:13, 6 Ianuarie 2017
Nu este corect. Atacați incheierea prin care s a dispus notarea.

Nici executarea nu se poate face pe tot bunul, ci doar pe cota parte a debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, partaj, apartament neintabulat de sot/noul proprietar unic daria90 daria90 Buna seara, Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns, multumesc pentru timpul dumneavoastra. Astfel, in urma divortului, soti coproprietari un apartament, fac ... (vezi toată discuția)
Executare silita - carte funciara Vasile Alexandru Vasile Alexandru Bună ziua, Am nevoie de clarificări și sfaturi legale din partea specialiștilor în executări silite. Am fost notificat cu privire la urmărirea silită ... (vezi toată discuția)
Radiere somaþie de platã înscrisã în cartea funciarã bms bms Buna, Am un caz neplacut, soţul PD a primit o sentinţă rămasă definitivă în care în calitate de debitor este obligat la plata unei sume de N lei, ... (vezi toată discuția)