avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, partaj, apartament neintabulat de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, partaj, apartament neintabulat de sot/noul proprietar unic

Buna seara,

Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns, multumesc pentru timpul dumneavoastra. Astfel, in urma divortului, soti coproprietari un apartament, fac partaj, unul dintre ei ramane cu apartamentul - sotul, in februarie 2009. Insa nu intabuleaza apartamentul pe numele sau.

In 2010, impotriva fostei sotii se obtine o somatie plata de catre un creditor pentru o creanta capatata in 2008. ceruta si obtinuta somatia pe raza sectorului unde aceasta are domiciliul in cartea identitate, sector 6. Sotia nu are alte bunuri executabile iar executarea a fost aprobata de judecatorie doar pe raza sector 6. Acum, in 2015, creditorul a depus o cerere incuviintare executare silita la sectorul 1. Apartamentul este in sectorul 4.

Eu, sotul care am obtinut prin partaj apartamentul dar nu l-am intabulat am de ce sa imi fac griji? este posibil sa fie executat apartamentul? ca fosta sotie sa apara inca in acte sau partajul sa nu fie considerat? somatia plata repet emisa in 2010, la un an de la partaj, divort. dar creanta catre firma respectiva de servicii, facturile fiscale respective au fost emise in 2008.

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 25 Februarie 2015
Daca debitorul apare in evidenta fiscala ca detine bunul imobil,acesta poate face obiectul executarii silite
chiar daca a fost inscrisa in cartea funciara radierea dreptului de intabulare in urma trimiterii de catre notar a actului? si sotul este listat acolo ca unic proprietar? ce treaba mai am eu daca fosta sotie inca figureaza acolo? ce pot face?
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
daria90, utilizator
Exista neconcordante in sustinerile dvs
Astfel, initial in mesajul de la 22.20 precizati
sotul, in februarie 2009. Insa nu intabuleaza apartamentul pe numele sau.
,ulterior reveniti cu precizarea
sotul este listat acolo ca unic proprietar? ce treaba mai am eu daca fosta sotie inca figureaza acolo?

Deci raspunsul este conditionat de informatia concreta si corecta daca sotul a notat la cadastru dreptul de proprietate asupra bunului imobil,daca a notat hotararea judecatoreasca care a pronuntat modalitatea de partajare bun imobil
Daca sotul ar fi notat la cadastru ca unic proprietar,nu ar trebui sa mai figureze fosta sotie cu drept de proprietate asupra bunului imobil
Daca sotul ar fi depus la cadastru hotararea judecatoreasca,in baza acesteia ,registratorul ar fi notat dreptul exclusiv al sotului asupra apartamentului
buna dimineata,

da, imi cer scuze, revin cu precizari. sotul a fscut actul de partaj si apoi a primit de la cartea funciara notarea/ inregistrarea dreptului, in urma trimiterii actului respectiv de notarul care a incheiat partajul. insa nu a mers la taxe si impozite sau nu a facut nimic altceva dupa ce a primit inregistrarea de la cartea funciara. primeste in continuare hartii impunere impozit pe numele lui si al sotiei. ce se intampla in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
daria90, utilizator
Conteaza cine e proprietar in cartea funciara, nu faptul ca nu ai pus pe rol ap la financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in rectificarea notarii??? grozavu grozavu Am o situatie mai neobisnuita: - in 2004 se cumpara un imobil (apartament) liber de sarcini, prin act de adjudecare (vanzare silita). Fostul proprietar a fost ... (vezi toată discuția)
Intabulare alice5patru alice5patru Buna ziua In 2004 am cumparat un apartament. La momentul respective nu am primit cadastru si intabularea. Cine trebuia sa ceara modificarile din cartea ... (vezi toată discuția)
Incheierea de inscriere a dreptului de proprietate miruna 2009 miruna 2009 Daca poate si stie cineva sa ma ajute si pe mine,va rog. Sa va spun care este problema: eu doresc sa iau un credit pentru un apartament si problema este ca ... (vezi toată discuția)