avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate DjMike

Activitate DjMike

In ce masura pot solicita Institutiile Financiare documente de la cel care a initiat un transfer bancar print intermediul destinatarului? De exemplu, clientul unei IFN a primit o suma de bani prin transfer bancar de la o terta persoana. IFN-ul a blocat transferul si a solicitat clientului sau documente (extras de cont) apartinand tertei persoane. Stiu ca IFN-urile si bancile trebuie sa se asigure ca au toate informatiile atat despre clientul lor cat si despre terti. In Directiva EU 2015/849 precum si in EU 2015/847 se specifica acest fapt, dar pare ca IFN-ul trebuie sa se adreseze bancii celui care a initiat transferul, nu scrie nicaieri ca se poate face prin destinatarul transferului.
Buna seara,

Am si eu o nelamurire cu privire la documentele necesare (daca este cazul) si/sau procedura care trebuie urmata in vederea achitarii datoriilor fata de un angajat concediat din motive disciplinare. Persoana a fost concediata disciplinar in decursul acestui an (martie mai precis) fara a beneficia de concediul platit. Cum anume se procedeaza astfel incat persoana sa primeasca drepturile banesti iar persoana juridica sa aiba dovada achitarii acestor datorii, iar situatia dintre cele 2 persoane sa se inchieie?

Multumesc anticipat.
Buna ziua.
Astazi a fost termen la Tribunalul Bucuresti pentru solutionarea [ link extern ] .
Conform portalului, trebuia sa fiu prezent la sedinta de la ora 12.La 11:30 eram la usa salii de sedinta, unde insa nu era afisata lista sedintei de la 12, acestea fiind postate pe la 12:30.Am aflat insa de la un domn politist din sala de judecata respectiva, ca sedinta in care era cuprins si dosarul meu se incheiase.

Intrebarea este: Cum pot afla ce decizie a fost luata in acest dosar?

Mentionez ca Intampinarea a fost depusa pe 28, asa cum apare si in "InfoTouch"-ul Tribunalului Bucuresti si pe site-ul onrc.
Răspuns la discuția pot accesa fonduri europene?
De acord cu george_neagu.
Ce ar mai fi de adaugat si de retinut: "onorariul" neoficial pentru accesarea de fonduri europene poate ajunge sau poate chiar depasi 50% din suma accesata.Asadar, mare grija. :)
Nu incerc sa descurajez, ba chiar incurajez desfasurarea de activitati benefice, insa sunt anumite lucruri pe care unele persoane, din naivitate sau necunostinta, nu le cunosc si este bine sa le cunoasca inainte de inceperea demersurilor.Mult succes!

Multumesc pentru rapsunsuri!
Buna ziua,

Sunt administrator unic la o societate comerciala, SRL, si in urma cu putin timp am primit o citatie de la Tribunalul Bucuresti, parat fiind de faptul ca nu am depus bilantul pe anul 2008.
In toata aceasta perioada de timp, din 2008 si pana la momentul primirii citatiei, nu am primit absolut nicio notificare din partea Registrului Comertului.Contabilul firmei sustine ca a depus bilantul respectiv.

Dosarul este acesta: [ link extern ]

Pe siteul Ministerului Finantelor Publice declaratia apare ca fiind depusa, insa pe siteul recom apare ca nedepusa.

As dori daca se poate sa imi spuneti ce anume ar trebui sa fac in aceasta situatie, in sensul de a evita dizolvarea.
Multumesc!