avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Solicitare documente justificative de la terti prin ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Solicitare documente justificative de la terti prin client

In ce masura pot solicita Institutiile Financiare documente de la cel care a initiat un transfer bancar print intermediul destinatarului? De exemplu, clientul unei IFN a primit o suma de bani prin transfer bancar de la o terta persoana. IFN-ul a blocat transferul si a solicitat clientului sau documente (extras de cont) apartinand tertei persoane. Stiu ca IFN-urile si bancile trebuie sa se asigure ca au toate informatiile atat despre clientul lor cat si despre terti. In Directiva EU 2015/849 precum si in EU 2015/847 se specifica acest fapt, dar pare ca IFN-ul trebuie sa se adreseze bancii celui care a initiat transferul, nu scrie nicaieri ca se poate face prin destinatarul transferului.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
DjMike, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:22, 21 Decembrie 2020
In masura in care legea le prmite. Si nu numai ca le permite, dar ii si obliga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iban gresit 100sag 100sag Salut. ACum vreo câteva luni am făcut o tranzacție prin home bank in valoare de 1000 de euro..dar am greșit iban.numele si adresa sunt corecte.am sunat la ... (vezi toată discuția)
Inselaciune imobiliara pe internet sdragos77 sdragos77 Buna ziua, Problema mea este ca am platit prin virament bancar pentru a rezerva un apartament in strainatate (Franta-Paris). Anuntul l-am luat pe de site-ul ... (vezi toată discuția)
Acest tip de munca se supune codului fiscal actual? avatar9 avatar9 Salutare. O persoana, care lucreaza ca persoana fizica (programator freelancer) prin intermediul unui site (Freelancer punct com) ce apartine unei firme din ... (vezi toată discuția)