Intrebarea mea este privind statutul soferului care redobandeste un nou permis prin examen, cel anterior fiind anulat ca urmare a existentei unei decizii judecatoresti. Dupa redobandire, soferul are statut de sofer incepator, cu toate prevederile aferente?(semn incepator, restrictii viteza, etc?) In lege se face referire la dobandire, nu si la redobandire din acest punct de vedere. Totusi, legea face distinctie intre dobandire si redobandire in cazul actelor dosarului de examinare, a taxelor, etc.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei situatii:
- are loc un accident auto, fiind implicata o masina de serviciu
- accidentul are loc in weekend (nu in interes de serviciu)
- accidentul a avut loc acum 3 ani, nefiind stabilita vinovatia nici pana la aceasta data
-masina de serviciu nu avea CASCO (politica firmei..)
-nu mult dupa accident(5 luni), angajatului i-a fost pusa in vedere ca i se desfiinteaza postul, se creaza altul-inferior si mai prost platit-si ca are la dispozitie 1 (una) zi sa se decida daca ramane sau pleaca. I s-a pus in vedere ca daca pleaca trebuie sa returneze masina asa cum a primit-o.
-angajatul nu a dispus de suma necesara repararii masinii (peste 13000 Ron) asa ca a fost nevoit sa accepte postul
-in cei 2.5 ani trecuti, costul cu reparatia masinii a fost demult acoperit de diferenta de salariu prin modificarea postului
Intrebare:
in cazul demisiei angajatului, firma poate solicita costul repararii masinii?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat privind urmatoarea situatie:
-poate fi executat un bun mobil (camioneta) aflat initial in proprietatea unei societati comerciale, in situatia in care acesta a fost vandut cu cca 1 an inaintea executarii unei persoane fizice, noul (de fapt actualul) proprietar nefacand inmatricularea pe numele sau deoarece intentiona sa o vanda? Executarea judecatoreasca este facuta contra proprietarului initial, societatea comerciala. In aceste conditii bunul poate fi scos la licitatie in conditiile in care exista o plangere facuta la judecatorie si o plangere penala contra executorului judecatoresc pentru abuz in serviciu, toate acestea nesolutionate inca?
Buna ziua Stimata Doamna, multumesc, va rog inca o intrebare:
1. Expertul parte poate fi angajat chiar DUPA ce dosarul a fost trimis la INEC de catre Parchet? Eventual dupa primirea expertizei INEC de catre Parchet, la faza de obiectiuni?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: in cazul unui accident auto, daca Parchetul trimite dosarul pentru expertiza la INEC, partile isi pot angaja expert-parte? Expertiza INEC poate fi supusa obiectiunilor?
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatorul aspect: in cazul unui accident auto soldat cu o victima (deces), polita RCA cu clauza de deces (sute mii Euro) este suficienta pentru acoperirea pretentiilor urmasilor prin proces civil? Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o clarificare privind urmatoarea situatie: in cazul unei plangeri contra dispozitiei prim-procurorului de scoatere de sub urmarire penala (art. 278 ind 1 Cpp), judecatorul a dat rezolutia definitiva de desfiintare a acestei decizii a parchetului, dispunand retrimiterea dosarului la parchet. Insa, la mai bine de 30 de zile de la aceasta decizie, motivatia judecatorului lipseste. Cele 3 intrebari sunt: intimatul are dreptul de a cunoaste aceasta motivare? poate solicita in nume propriu obtinerea acestei motivari? Poate fi atacata decizia judecatorului, pe baza motivarii, daca se poate demonstra eroarea deciziei?