avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita bun aflat in proprietate straina
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita bun aflat in proprietate straina

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat privind urmatoarea situatie:

-poate fi executat un bun mobil (camioneta) aflat initial in proprietatea unei societati comerciale, in situatia in care acesta a fost vandut cu cca 1 an inaintea executarii unei persoane fizice, noul (de fapt actualul) proprietar nefacand inmatricularea pe numele sau deoarece intentiona sa o vanda? Executarea judecatoreasca este facuta contra proprietarului initial, societatea comerciala. In aceste conditii bunul poate fi scos la licitatie in conditiile in care exista o plangere facuta la judecatorie si o plangere penala contra executorului judecatoresc pentru abuz in serviciu, toate acestea nesolutionate inca?

Va multumesc.
Cu stima,

IC
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 20:08, 12 Septembrie 2011
dacă nu a fost înmatriculată pe numele altcuiva, până una alta ea rămâne proprietatea societății. presupun că vânzarea s-a făcut fără înscrisuri autentice, sub semnătură privată, de care nu va ține nimeni seama, iar impozitele și taxele au fost plătite pe numele vechiului proprietar. prin urmare, mare lucru nu aveți de făcut. executarea silită este legală .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copropietari pe autoturism (50%+50%), dar pe certificatul de înmatriculare apare numai unul dintre proprietari. se poate executa silit mașina pentru datoriile lui? Puiu Eugen Puiu Eugen Pe Certificatul de inmatriculare sunt trecut doar eu ca detinator al autoturismului. Intrebare: in acest context pot fi executat silit de catre un executor ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun aflat in litigiu de proprietate alinacojoc alinacojoc Buna ziua, Incerc sa va expun pe scurt situatia mea. In noiembrie 2010 am achizitionat de la o firma comerciala cu factura + chitanta o masina. Acest bun a ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil Doina02 Doina02 O societate comerciala a cumparat la licitatie de la Directia Finantelor Publice un imobil (parter + etaj) si o suprafata aferenta de 300 mp teren. In ... (vezi toată discuția)