avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solicitare daune auto la demisia angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solicitare daune auto la demisia angajatului

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei situatii:

- are loc un accident auto, fiind implicata o masina de serviciu
- accidentul are loc in weekend (nu in interes de serviciu)
- accidentul a avut loc acum 3 ani, nefiind stabilita vinovatia nici pana la aceasta data
-masina de serviciu nu avea CASCO (politica firmei..)
-nu mult dupa accident(5 luni), angajatului i-a fost pusa in vedere ca i se desfiinteaza postul, se creaza altul-inferior si mai prost platit-si ca are la dispozitie 1 (una) zi sa se decida daca ramane sau pleaca. I s-a pus in vedere ca daca pleaca trebuie sa returneze masina asa cum a primit-o.
-angajatul nu a dispus de suma necesara repararii masinii (peste 13000 Ron) asa ca a fost nevoit sa accepte postul
-in cei 2.5 ani trecuti, costul cu reparatia masinii a fost demult acoperit de diferenta de salariu prin modificarea postului

Intrebare:
in cazul demisiei angajatului, firma poate solicita costul repararii masinii?

Multumesc.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 8 Decembrie 2011
Cine a suportat costul reparatiei masinii?
Firma, dupa acceptarea de catre angajat a noului post, in conditiile descrise mai sus.
ic1 a scris:

Firma, dupa acceptarea de catre angajat a noului post, in conditiile descrise mai sus.

In aceste conditii, societatea se poate indrepta impotriva angajatului pentru a-si recupera banii platiti pentru reparatia masinii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire casco fara proces verbal? ildyqo ildyqo în 27 mai am fost implicata într-un accident în care deși nu am avut nici o vina, am fost declarata vinovata pe niște motive stupide. când mi-a ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina firmei a_geany a_geany Buna ziua, Lucrez la o firma de curierat rapid, in drum spre Sibiu am avut un accident in lant cu masina firmei(am intrat in alta masina a firmei deoarece ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu pagube materiale cu masina de serviciu (curierat) fara asigurare casco florin_teodor florin_teodor Buna ziua, Am avut un accident cu masina de serviciu soldat cu pagube materiale, mentionez ca masina nu are asigurare CASCO ci doar RCA. Acum seful ... (vezi toată discuția)