avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate cata78

Activitate cata78

ok daca citesc din prisma celor crise d dv asa e dar Legea 248/2005 mod. si compl. prin Legea175/2013 la Art. 30. mai are si pct 2 adica
"(2) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. b)-d) nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau, dupa caz, declarat disparut, in conditiile legii, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului. "

ori se cam bat cap pin cap prevedrile legii ori e vb de incredintare unui parinte cand celaat parinte in cazurile de la pct 2 .
Răspuns la discuția falsa executare silita
Am fost la executor si am vazut dosarul care contine o cerere dun partea imputernicitului creditoarei care solicita recuperarea sumei de 5348 lei , hotararea judecatoreasca din 2012 in care prevede ca pensia este de 200 ron platibil in bani si 56 ron platibil in natura in cadryl programului de vizita ( de la 10.03.2012 pana la majorat ) si alte acte intocmite de executor . Somatie nu exista ... omu a trecut direct la poprire ... de fapt asa ceruse creditorul ( executarea sa se faca: imobiliar si poprire )
Deja e clar ca creditorul a dat declaratia falsa ca daca calculam matematic 28 luni X 200 LEI= 5600 adica omu a primit doar 252 lei si eu am chitante de 5600 ron platite in perioada 02.2012-05.2014
Răspuns la discuția falsa executare silita
Am inteles ... am mai lecturat ce scrie prin actele de la executor si cica ar fi si o cerere de executare silita formulata de creditor ....daca in acea cerere cu rea intenyie spune ca nu am platit pot face plangere ? Oare executorul nu trebuia sa ma cheme sa incercam sa gasim o silutie inainye de a trimite poprire pe salariu ...
Răspuns la discuția falsa executare silita
Nu cred ca ai inteles ce tereaba are instanta care a emis hotararea privind pensia in 2012 cu punerea in executare si investirea cu titlu executoriu din 2014 ...
Buna ziua . Probema mea e urmatoarea : in 2012 mi s-a stabilit o pensie de intretinere pt un minor in cuantum de 200 lei. Astazi am primit la servici poprire pe salariu pt o creanta de 5800 ron. Interesant este ca eu in acest timp am platit pensia . Daca facem un calcul matematic deducem ca executorul a considerat ca eu nu am dat nici un leu . In perioada 2012 - 2014 fostele rude mi-au facut cref ca vre-o 4 plangeri penale pt abandon de familie . De fiecare data s-a dat NUP deoarece fapta nu exista .... totul e din razbouil post marital fara de care unii nu pot trai . Intrebarile mele
1_ in hartiile care mi-au venit scrie ca pot face contestatie la executare ... unde la BEJ sau la judecatorie ?
2_ considerati ca ar fi normal sa am o discutie cu executorul si sa ii arat dovada platilor unainte de a face contestatia la judecatorie ?
3_ impotruva fostelor rude ce cala de atac as avea tinand cont ca in mod vadit au dat informatii eronate pentru a ma hartui si a ma pune pe drumuri . Ei si-au dorit de mult sa mi se institue poprire pe salariu ( motivatie nu am ... doar o minte bolnava ca a lor ar putea explica ) dar fara un motiv intemeiat nu au reusit ... au incercat si tactica cu neridicarea banilor de la posta timp de 3 luni pt a demonstra ca sunt " rau platnic " si multe altele


Va muntumesc pt eventualele sfaturi bune
Răspuns la discuția scoatere minor din tara
gi_jane2 a scris:

nu e cazul de plangere pt rapire. Cf legii 248/2005(1) Organele poliţiei de frontierã permit ieşirea din România a cetãţenilor români minori numai dacã sunt însoţiţi de o persoanã fizicã majorã, în
urmãtoarele cazuri:

c) minorului care este titular al unui document de cãlãtorie individual ori,
dupã caz, al unei cãrţi de identitate şi cãlãtoreşte în strãinãtate împreunã cu
unul dintre pãrinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreunã cu
acesta, fãrã a mai fi necesarã declaraţia celuilalt pãrinte, numai dacã
pãrintele însoţitor face dovada faptului cã minorul i-a fost încredinţat prin
hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã şi irevocabilã;


dvs ziceti ca mama are hot pe vechiul cod, poate ofiterul care v-a indrumat a inteles gresit


ok asa spune legea dar oare dpdv al dumneavoastra ce crede-ti ca inseamna " minorul i-a fost încredinţat prin
hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã şi irevocabilã " ?
sunt doua situatii : spre crestere si educare sau prin decaderea din drepturi a celuilalt parinte ....
nu face-ti confuziii si va rog sa nu duce-ti lumea in eroare
am dat azi cam 10 telefoane la cele mai abilitate institutii ale statului ( IJPF , IGPF , inclusiv la cateva puncte de frontiera ) si acelas raspuns :
doar cu hotararea de divort NU SE POATE PARASI TARA
oricelalalt parite isi da acceptul , ori e decazut din drepturi ori are o hotarare judecatoreasca ( in caz ca demonstreaza ca acea calatorie este in interesul minorului si celalalt parinte se opune cu rea intentie )
gi_jane2 vad ca esti moderator dar poate nu stii chiar totul , cum ar fi ca minorii care parasesc romania sunt trecuti intr-un formular special , chiar daca sunt insoti-ti de catre ambii parinti .
cred ca la partea cu " proces pe rol pentru stabilirea autoritatii parintesti in comun " nu ati ajuns si deci .... unde este acea hotarare definitiva si irevocabila ..
ci ca sa fiu si mai corect e postat si pe site la IGPF urmatoare completare : " Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, in conditiile legii, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului. "
Reglementările conţinute în Legea nr. 678/2001 definesc în mod exhaustiv noţiunile de trafic de persoane, trafic de minori şi de exploatare a persoanei.
Astfel, în art. 12 se precizează: constituie infracţiunea de trafic de persoane recrutarea transportarea, transferarea, cazarea sau primirea unei persoane, prin ameninţare, violenţă sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, fraudă ori înşelăciune, abuz de autoritate sau profitând de imposibilitatea acelei persoane de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, ori prin oferirea, darea, acceptarea sau primirea de bani ori de alte foloase pentru obţinerea consimţământului persoanei care are autoritate asupra altei persoane, în scopul exploatării acelei persoane. Pedeapsa este închisoare de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.

Răspuns la discuția scoatere minor din tara
situatia e cam asa :
mamei i s-a iincredintat minorul . mie mi s- a acordat program de vizita . azi am fost sa imi i-au copilul si mi s-a spus ca este plecat din tara in italia . am solicitat ajutor prin nr de urgenta 112 . a sosit un echipaj si i s-a confirmat ca este plecat in italia cu mama lui . am intrebat la IJPF si mi-a spus ca minorul nu poate pleca din tara FARA acceptul celuilalt parinte si sa fac plangere pentru TRAFIC DE PERSOANE si RAPIRE INTERNATIONALA DE MINORI .
buna ziua
am o nelamurire . unui minor care a fost incredintat mamei conform vechiului cod civil i se poate face pasaport ( si deci scoate din tara ) in cazul in care calalalt parinte a deschis proces de stabilire a autoritatii parintesti in comun ?
parintele necustodian are program de vizita saptamanal deci nu e decazut din drepturile parintesti .
o zi buna
Răspuns la discuția pensia alimentara
Articolul 531 Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere.

(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.

(2) Pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei.


pentru a putea mari pensia trebuie sa deschide-ti o actiune in acest sens
Răspuns la discuția Frauda reincarcare prepay
prima data face-ti o plangere la politie . cu unele firme nu o scoti la capat . constituitiva in parte civila vatamata