avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Activitate zargan

Activitate zargan

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Aveti cunostinta despre alt proces in care solutia a fost asemanatoare?
Eu consider ca in urma solutiei primite mi s-a dat cistig de cauza,intrucit in contestatia facuta am cerut in principal anularea si in subsidiar schimbarea amenzii cu avertisment.
Tocmai de aceea mi se pare aberant sa platesc eu onorariul avocatului Primariei.
Inainte de a face contestatia am consultat mai multe forumuri de specialitate,dar in nici unul din ele nu am fost avertizat ca as putea fi obligat la plata cheltuielilor in cazul in care cistig sau nu.
Acum sincer nu stiu ce sa mai cred,ori nu se dau solutii de acest gen, ori asta este gaselnita Primariei Constanta.(recuperez 200lei platite si am de plata 350lei).
Aceasta este in opinia mea o metoda de a determina conducatorii auto sa nu mai depuna contestatii.
Considerind ca o sa acordati si in continuare atentie acestui caz ,am rugamintea ,sa ma sfatuiti ce as mai putea face si ce sanse favorabile am,pentru a nu mai avea parte de alte surprize neplacute.
Cu tot respectul si multe multumiri.






Buna ziua,acum ceva timp am fost amendat de Politia Locala Constanta si pentru ca am considerat ca masura a fost injusta ,am facut contestatie, in care am cerut anularea sau inlocuirea amenzii cu avertisment pe principiul egalitatii de tratament in aplicarea legii.Am fost plecat din tara pentru citeva luni.In acest timp a avut loc un termen care a fost amanat pentru prezentare probe si pe 15 noiembrie a avut loc procesul.Am vazut pe site-il Judecatoriei Constanta urmatoarea solutie:
Solutie: Admite în parte plângerea formulată de petent Ionescu, în contradictoriu cu intimata MUNICIPIUL CONSTANTA prin PRIMAR şi DIRECTIA POLITIEI LOCALE CONSTANTA. Anulează în parte procesul verbal de contravenţie seria DP nr. 000000 din 00.00.2011, încheiate de organul constatator MUNICIPIUL CONSTANTA prin PRIMAR, în sensul că înlocuieşte sancţiunea amenzii cu sancţiunea avertisment. Pune în vedere petenţilor ca, pe viitor, să nu mai săvârşească o altă contravenţie. Obligă petenta să achite intimatei MUNICIPIUL CONSTANTA cheltuieli de judecată în cuantum de 350 lei, reprezentând onorariu avocat. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare
Este normal sa trebuiasca sa platesc eu onorariul avocatului angajat de primarie?
Din cate am inteles ,eu am avut cistig de cauza si tot eu trebuie sa platesc avocatul lor?
Eu nu am numit un avocat,pentru ca nu imi permit,contestatia am facut-o singur pe acelasi considerent.In cotestatie am cerut sa se judece si in lipsa.
Amenda am platit-o pentru a ma incadra in cele 48 de ore.Am recuperat 2 milioane si acum am de plata 3,5 milioane.
Sper ca am reusit sa ma fac inteles.
Am uitat sa spun ca am fost sanctionat pentru parcare in loc interzis.
Va multumesc pentru timpul acordat,
Cu stima
va multumesc din nou pentru raspuns.

Dovada de primire a pv-ului arata asa:

Subs...acelasi insp. care a intocmit pv-ul de constatare,,m-am deplasat la domiciliul."..datele sunt corecte.
Deoarece:
A)...
B)persoana neaflandu-se la domiciliu si neexistand alte persoane(din cadrul familiei,persoane care locuiesc cu susnumitul ,administrator,portar,etc.)carora sa se inmaneze pv-ul

Lucru neadevarat pentru ca eu locuiesc cu soacra mea care nu poate iesi din casa din cauza bolii si pe deasupra eu eram acasa cu sotia si copilul.

am afisat pe usa principala a cladirii,fapt atestat de martorul....
domiciliu...nu , Str....nu,Bl....nu,Sc...nu,Judet..nu,CI(BI)..nu,CNP...da

Agent..semnatura Martor...semnatura

Nu stiu cum ma poate ajuta aceasta dovada completata incorect.

Cu multa stima,
Stefan.C
Va multumesc mult pentru raspuns.

Parcurgand raspunsul dumneavoastra,am constatat ca am omis anumite detalii importante,cum ar fi:

am refuzat sa semnez procesul verbal; la mentiuni am specificat ca
,,mai erau si alte masini in jur care nu au fost sanctionate".
Este si un martor asistent la incheierea pv-ului.
Din pv. reiese ca ora constatarii faptei este 13h12min. ,iar intocmirea acestuia a fost facuta la 13h20min.,fapta savirsita fiind ,,a stationat cu auto ....in statia taxi impiedicand accesul acestora".
In cele 8min. s-au parcurs toate etapele:legitimat(el),verificat acte(mie)mers la masina pentru intocmirea pv-ului.
Pv-ul mi-a fost afisat pe usa de la intrarea in bloc,la citeva zile distanta de intocmirea lui.
Pentru a ma incadra in cele 48 de ore astazi am platit amenda.

Din nou astept raspunsul d-voastra.
Cu aceleasi multumiri.


In cursul saptamanii trecute,am stationat cu autoturismul in statia taxi nr.88 din constanta(zona policlinica TBC) si la intoarcerea mea, linga masina se afla un agent de la politia locala cu caracatita pregatita.Pana la urma nu a mai pus-o si a facut pv cu amenda de 400 ron.In jur mai erau masini stationate neregulamentar(pe trotuar,sub semnul de oprire interzisa,etc) si la intrebarea mea de ce nu sint amendati si ceilalti,raspunsul lui a fost ca, accepta el, pentru ca in zona se lucreaza.Am facut poze celorlalte masini.La doua zile am facut iar poze si una dintre masini era tot sub semnul de oprire interzisa.Credeti ca am sanse sa schimb sanctiunea in avertisment facind contestatie, daca invoc art.16 din constitutie si a normelor de conduita a functionarilor publici,potrivit caruia functionarii publici au indatorirea de a aplica acelasi regim juridic in situatii identice sau similare?Mai mentionez ca masina mea se afla la o distanta de cel putin 25 de metri fata de indicatorul statie taxi,dupa intersectia cu o mica alee.
Astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Cu multumiri.