avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate roman_ale

Activitate roman_ale

Buna seara,

Ce se intampla cu inculpatul aflat in stare de libertate la momentul pronuntarii unei hotarari de condamnare la pedeapsa inchisorii? Ramane in libertate in cazul in care apeleaza/pana la solutionarea apelului?

Multumesc
Dragi colegi, as avea nevoie de parerea Dvs. intr-o problema ce ne implica pe toti, as zice. Carui fapt datorati micsorarea numarului de grile necesare terecerii probei de la 70 la 50 ?

1. Faptul ca este primul an in care se da dupa noul cod civil, si partial dupa Ncpc ?
2. Faptul ca intrebarile la grila s-au inasprit drastic ca dificultate, similar celor de la inm? (asa se zvoneste)
3. Alte cauze.

Multumesc
anaolar a scris:


Buna ziua, daca sunteti amabili colegii, de unde gasim grile pe noul cod civil ? Multumesc


[ link extern ]

Autor: Gabriela Raducan, Marius Voineag, Carolina Maria Nita, Madalina Dinu
Editura: Hamangiu
Categoria generala: Cursuri, seminarii, teste
Data aparitiei: 25 Iunie 2013


Multumesc, insa cartea asta este renumita ca fiind absolut plina de greseli (din multe surse, comentarii la edituri online, inclusiv eu, am editia 3), in toate editiile ei, poate confirma cineva ca nu se mai afla intr-o stare deplorabila ? care o are ? Multumesc frumos
Buna ziua, daca sunteti amabili colegii, de unde gasim grile pe noul cod civil ? Multumesc
Aveati bunuri in rucsac, nu in cosul de cumparaturi sau in maini, fapt ce presupune luarea efectiva a bunurilor si introducerea lor in rucsac, pe care presupun ca l-ati si inchis ulterior.

Infractiunea savarsita de Dvs. se numeste furt calificat ped. si prev. de art. 209 alin. (1) lit a si e C.pen,dupa caz. Daca nu sunteti inscris in cazierul judiciar sau nu aveti antecedente penale, dupa caz, cel mai probabil veti primi ca pedeapsa o amenda administrativa, in lumina art 18 C.pen cu aplicarea art.91 lit. c C.pen. Intr-un caz fericit poate veti beneficia de neinceperea urmaririi penale din motivul mentionat in art.10 lit b indice 1 C.proc.pen. Daca aveti dubii, contactati un specialist in drept si intrebati-l daca sunt intrunite elementele constitutive in cazul Dvs si va lamureste.

Stima
Va supun atentiei Dvs. urmatoarea speta :
Un contract de locatiune intre o persoana fizica si o societate comerciala desfasurata pe o perioada de 5 ani, iar dupa un an proprietarul face presiuni neoficiale potrivit carora ar dori sa inceteze contractul dar fara a avea un motiv anume decat ca ar dori sa ofere locatia unei rude, chiria si utilitatile sunt platite la zi.
Locatorul a venit si a distribuit pliante in fata societatii comerciale conform careia clientii sa nu mai frecventeze locatia pentru ca se va inchide, dar fara motiv ( exista copii ale inscrisurilor semnate de catre locator si stampilate si exista si martori), iar urmatoarea zi desface contractele cu lumina, gazele si apa, ulterior fiind deconectata societatea comerciala fara motiv, si alte lucruri de acest gen, fara o notificare prealabila sau fara sa existe vreo intarziere la vreo chirie sau altceva. Dupa Dvs. care sunt instrumentele juridice ale locatarului( societatea comerciala) impotriva locatorului ? Multumesc

Va supun atentiei Dvs. urmatoarea speta :
Un contract de locatiune intre o persoana fizica si o societate comerciala desfasurata pe o perioada de 5 ani, iar dupa un an proprietarul face presiuni neoficiale potrivit carora ar dori sa inceteze contractul dar fara a avea un motiv anume decat ca ar dori sa ofere locatia unei rude, chiria si utilitatile sunt platite la zi.
Locatorul a venit si a distribuit pliante in fata societatii comerciale conform careia clientii sa nu mai frecventeze locatia pentru ca se va inchide, dar fara motiv ( exista copii ale inscrisurilor semnate de catre locator si stampilate si exista si martori), iar urmatoarea zi desface contractele cu lumina, gazele si apa, ulterior fiind deconectata societatea comerciala fara motiv, si alte lucruri de acest gen, fara o notificare prealabila sau fara sa existe vreo intarziere la vreo chirie sau altceva. Dupa Dvs. care sunt instrumentele juridice ale locatarului, in principal penale( societatea comerciala) impotriva locatorului ? Multumesc
Răspuns la discuția furt magazin
x_user a scris:

Intreb si eu Faptul ca intri pe forum ( avand IP si E-mail-ul atasat - ca proba a identitatii) si recunosti ceva, asta nu poate fi o pista pentru organele de ancheta?:-/


Doamne =D> raspunsul este nu D-nle. Pentru simplul fapt ca ip-urile nu sunt intotdeauna proprii , nici e-mailurile si oricine s-ar putea aseza la calculatorul altuia sa scrie ca a comis genocid spre ex.
Răspuns la discuția furt magazin
Fapta Dvs se numeste Furt Calificat art 209 litera e) Cod Penal se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Partea buna in aceasta poveste ( daca exista) este ca daca sunteti la prima abatere de acest gen ( nu aveti cazier judiciar sau nu ati mai fost condamnat anterior pentru o alta fapta prevazuta de legea penala si savarsita cu vinovatie) veti primi o amenda administrativa care nu apare in cazierul judiciar sau o condamnare cu executare . ( este ft putin probabil sa primiti detentie cu alte cuvinte )
Nu stiu cat va conta faptul ca ati fugit si ce probe are magazinul din sistemele de supraveghere; cu siguranta acest lucru nu va va usura situatia. Veti afla in orice caz despre situatie daca lucrurile au escaladat si veti fi chemat la procuratura sau adus, dupa caz si va veti lua un avocat sau veti primi unul din oficiu. Asta, repet, daca intr-adevar politia a fost sesizata. Sper ca am fost de ajutor
Răspuns la discuția furt magazin
Unde v-a abordat paznicul, Inainte sau dupa casa de marcat ?