avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate tucsok

Activitate tucsok

Răspuns la discuția bransare canalizare menajera
Multumim mult!
Buna ziua! Suntem intr - o situatie dificila și anume:
Am construit o casa de locuit intr-o zona nou formata. Autorizația de construire a fost eliberat pentru canalizare menajera cu bazin vidanjabil nefiind acolo pe vremea respectivă rețea de canalizare menajera. Mentionez ca strada este o strada de proprietate privata. Intre timp un vecin si - a construit rețea de canalizare menajera din forțe proprii deci retea este proprietatea lui privata. Nu este proprietatea municipiului. Acum o saptamana am pus bazinul vidanjabil tricameral cu CE / bazin acreditat, la care el ne/a denuntat la politie și solicita bransarea la reteaua sa proprie, bine înțeles contra cost ( cca 5000-6000 lei). Bani solicitati nu vrea sa justifice cu facturi si nici nu ne-a comunicat cum a iesit suma respectiva. Suntem la mana lui , daca nu platim nu putem sa ne bransam și nici nu avem voie sa folosim bazinul vidanjabil. Suntem disperați, habar nu avem dacă intr-adevar suntem nevoiti sa ne branșăm la rețeaua lui proprie sau avem posibilitatea sa folosim bazinul vidanjabil. Va rog frumos daca cineva poate sa ne ajute macar cu sfaturi. Multumim
Ce se intelege in Codul muncii prin repartizarea inegala a timpului de lucru? Angajaturul poate diviza sub acest pretext ora de lucru de 8 ore prin divizarea acestuia pe o zi in felul urmator: 7 ore dimineata si 1 ora seara ?
Mersi, la fotografii nu m-am gandit, deoarece apartul radar m-a filmat. M-am uitat pe film și pe film se vede unde m-am oprit și că m-am asigurat. Nu știu ca probă o să ceară judecătorul înregistrarea sau nu? Astăzi am depus de dimineață contestația și am scris în contestație că fapta a fost înregistrată. Mai am o întrebare: Dacă nu o să căștig ce sumă trebuie să plătesc la amendă? Jumătatea sau întreaga sumă?
Eu m-am oprit înaintea indicatoarei Stop cu vreo 2 m., iar autobuzul era între calea ferată și indicatorul Stop. Menționez că în zonă este vizibilitate maximă, nu este nici o clădire sau copac. Eu dacă citesc HG1391-regulam. aplic. OUG195 art. 138 alin. 2 - înțeleg că m-am oprit regulamentar deoarece m-am oprit înainte de indicatorul Stop fără să depășesc, iar autobuzul era oprit în fața mea neregulamentar, deoarece era între indicator și calea ferată. De asta am dubii în corectitudinea amenzii. Conduc din 1990 și până acum am avut 2 amenzi deoarece am depășit viteza legală cu 12 km/h. Era 50 km/h și am intrat în radar cu 62 km/h.Ultima amendă pe care am primit era în 2007.

M-am oprit deoarece era și un autobuz oprit in fața mea, dar acesta deja era trecut de indicatorul de oprire. Eu m-am oprit înaintea indicatoarei Stop cu vreo 2 m, care este montat la trecerea de nivel cu calea ferată. Insă într-adevăr nu m-am oprit încă o dată între indicator și calea ferata.
Astazi am primit o amenda la trecerea de nivel cu calea ferata si as vrea sa stiu daca are rost sa contestez întamplarea, si anume: în fata mea la trecerea de nivel cu calea ferată s-a oprit un autobuz dupa care m-am oprit și eu. M-am uitat spre stanga și spre dreapta iar in momentul când s-a pus în mișcare autobuzul am început să mă deplasez si eu, fără să mai opresc înca o data. Mentionez ca între trecerea de calea ferata și locul unde m-am oprit eu nu este mai mult de 50 de m, iar vizibilitatea e foarte buna, și nici nu am depășit indicatoarele de oprire . Politistul mi-a dat amenda din cauza că nu m-am oprit înca o dată. Pe aparatul radar întamplarea a fost inregistrata și pe înregistrare se vede clar ca m-am uitat și pe stanga și pe dreapta. Nu stiu cat de legal am primit această amendă. Vă rog dacă puteți să mă sfătuiți dacă am baza legală să depun contestație sau mai bine plătesc amenda.Vă mulțumesc.
Buna ziua,
In situatia in care o mamica este in concediu de ingrijire a copilului conform legii 448/2006, de la 3 la 7 ani pentru copil incadrat in gradul de handicap mediu (astm bronsic, multiple alergii alimentare inclusiv lapte).
Poate fi dus copilul la gradinita măcar ocazional pentru socializare?

Multumesc mult.
Deci voi fi pontat cu 8 ore indiferent daca este sambata sau duminica, dar cu plata salariului sau cu zile libere cum este?
Va rog să mă lămurească cineva despre zilele de lucru efectuate sâmbăta si duminica. Conform noul Cod al muncii daca lucrez sambata 8 ore , în pontaj câte ore o să-mi apare? Mentionez ca orele suplimentare se plătesc. Va multumesc.