avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilele de lucru sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilele de lucru sambata si duminica

Va rog să mă lămurească cineva despre zilele de lucru efectuate sâmbăta si duminica. Conform noul Cod al muncii daca lucrez sambata 8 ore , în pontaj câte ore o să-mi apare? Mentionez ca orele suplimentare se plătesc. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 27 Februarie 2012
nu sunt de specialitate dar cred ca tot 8 ore sunteti pontat numai ca vor fi platite dublu si veti primi si timp de odihna..
Inbtr-adevar, asa este veti fi pontat cate ore lucrati fie sambata, fie duminica ....
Multumesc mult.
Deci voi fi pontat cu 8 ore indiferent daca este sambata sau duminica, dar cu plata salariului sau cu zile libere cum este?
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
tucsok, utilizator
În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)
Munca in ziua de sambata se poate compensa cu zi libera? Sebi44 Sebi44 Buna Ziua! Lucrez la o firma privata. Sunt perioade in care avem de onorat multe comenzi. In aceste perioade eram chemati la munca sambata si eram platiti ... (vezi toată discuția)
Neplata ore suplimentare LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua, tocmai m-am angajat, mai precis in ianuarie 2013 la o multinationala si m-am si trezit cu surprize neplacute la salariul de pe luna ... (vezi toată discuția)