avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... bransare canalizare menajera
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

bransare canalizare menajera

Buna ziua! Suntem intr - o situatie dificila și anume:
Am construit o casa de locuit intr-o zona nou formata. Autorizația de construire a fost eliberat pentru canalizare menajera cu bazin vidanjabil nefiind acolo pe vremea respectivă rețea de canalizare menajera. Mentionez ca strada este o strada de proprietate privata. Intre timp un vecin si - a construit rețea de canalizare menajera din forțe proprii deci retea este proprietatea lui privata. Nu este proprietatea municipiului. Acum o saptamana am pus bazinul vidanjabil tricameral cu CE / bazin acreditat, la care el ne/a denuntat la politie și solicita bransarea la reteaua sa proprie, bine înțeles contra cost ( cca 5000-6000 lei). Bani solicitati nu vrea sa justifice cu facturi si nici nu ne-a comunicat cum a iesit suma respectiva. Suntem la mana lui , daca nu platim nu putem sa ne bransam și nici nu avem voie sa folosim bazinul vidanjabil. Suntem disperați, habar nu avem dacă intr-adevar suntem nevoiti sa ne branșăm la rețeaua lui proprie sau avem posibilitatea sa folosim bazinul vidanjabil. Va rog frumos daca cineva poate sa ne ajute macar cu sfaturi. Multumim
Cel mai recent răspuns: tucsok , utilizator 16:19, 20 Octombrie 2018
Daca detineti autorizatie de ctie. cu bazin vidanjabil nu puteti fi obligat sa va bransati la o canalizare privata. Cine si conform carui art. de lege va interzice utilizarea bazinului vidanjabil ?
Daca se va pune problema bransarii obligatorii la canalizarea privata (aviz/ discpozitie de la Agentia de mediu + plus primarie) existand un motiv serios pentru interzicere utilizare bazin vidanjabil, cota parte din investitia cu canalizarea din zona se stabileste pe baza de proiecte si documente (devize de lucrari, facturi, chitante, ordine de plata, etc.).
mai intai ca politia nu are nici o competenta. aici e vorba de APM, Apele Romane si poate garda de mediu. daca bazinul dvs este construit, echipat si exploatat conform normelor, nu are a va deranja. exista posibilitatea sa va impiedice vidanjarea? si inca ceva: nu exista bazine acreditate, indiferent cate povesti va spun producatorii. APM sau Apele Romane nu acrediteaza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
adriandimitriu, utilizator
Multumim mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare apa si canalizare obligatorie? buna ziua, sunt in procesul ... GabrielNicolae GabrielNicolae Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, Sunt in procesul constructiei casei. Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi ... (vezi toată discuția)
Probleme act vanzare-cumparare - clauze imposibil de realizat vlad8822 vlad8822 Buna ziua Am cumparat o mansarda intr-o vila formata din D+p+et 1+M. Mansarda nu era compartimentata si nici bransata la utilitati cu exceptia faptului ca ... (vezi toată discuția)
Racordare canalizare konadelle konadelle Bună ziua. Am fosă septică alcătuită din 2 bazine. Sunt obligată să mă racordez la rețeaua de canalizare? (vezi toată discuția)