avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate florinH

Activitate florinH

Buna ziua,

Am fost sanctionat cu suspendarea permisului si am contestat procesul verbal.

Iar luna aceasta (pe 18 Oct) am vazut pe site-ul judecatoriei decizia:
"Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge plângerea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare."

In acest moment, nu stiu daca trebuie sa astept comunicarea deciziei - sa o primesc prin posta sau trebuie sa merg eu la instanta/arhiva sa iau un act justificativ?

Intrebarile mele au plecat de la gasirea pe acet forum a unei mentiuni:
1. hotărârea judecătorească privind plângerea împotriva procesului-verbal de contravenţie este definitivă şi irevocabilă.
2. nu se mai primeste decizia prin corespondenta
-- in consecinta - ar trebui sa merg eu acum(in cele 15 zile) la judecatorie, sa cer certificat grefa justificativ cu decizia din sedinta respectiva si cu el sa merg la politie.
altfel - riscand cele 30 de zile suplimentare.


Concluzia... nu stiu ce sa fac - astept comunicarea sa vina prin posta?
dupa ce primesc comnicarea merg la judecatorie si dau o declaratie ca renunt la cauza si mi se da decizia finala cu care merg la politie (in 15 zile)?

Multumesc,
Florin
Răspuns la discuția depasire linie continua
Va multumesc pentru raspunsuri!

au martor (si imi pare rau ca o sa il cheme si pe el) - si eu sunt constient ca am gresit si vreau sa imi asum - nu folosesc masina decat foarte rar, deci cele 30 de zile nu ar fi foat o problema in mod obisnuit,. insa acum este o situatie delicata in familie si trebuie sa pot pleca la orice ora din Bucuresti in alta localitate.
am sa platesc amenda (in ceel 24 de ore) pentru a avea 50%. si apoi am sa depun contestatie + cerere de grefa. sa imi pot lua inapoi permisul - taxa de timbru si taxa judiciara nu depasesc 5RON. deci nu sunt pierderi.

considerati ca nu trebuie sa platesc cei 200ron (amenda) in 24ore ?
ma gandesc ca voi plati 400 dupa decizie...

Multumesc!
Buna ziua,

Mi-a fost aplicata o sanctiune - amenda contraventionala si supsendarea permisului 30 de zile pentru o depasire in loc interzis (mai exact revenirea pe banda pe linie continua - dubla discontinua pe sensul opus).

era si semn si linie continua (dubla, dar discontinua pe sensul opus).

Am mare nevoie de masina in aceasta perioada si nu imi sunt suficiente cele 15 zile. as vrea sa contest PV-ul in instanta chiar daca stiu ca nu am sanse sa se solutioneze favorabil pentru mine.

Va rog, daca puteti sa imi spuneti ce risc in cazul in care merg in instanta - mi se poate modifica sanctiunea la 60 de zile + obligativitate examen? sau ce poat sa mai adauge - cheltuieli de judecata?

Multumesc!
eu am facut contestatie, ei au facut recurs,acum trebuie eu sa fac ceva si cred ca este intampinare. Insa nu acest lucru era important, ci faptul daca pot sa nu sa folosesc ca si argument acest lucru.
Multumesc!
Salut,

Am si eu nevoie de un sfat.
As vrea sa folosesc in intampinare (actul depus de catre mine) decizia unui complet intr-un dosar asemanator. este acest lucru posibil, si daca da, cum se numeste acest lucru in termeni juridici.
Deci motivez si cer anularea unui proces verbal pe baza unei hotarari judecatoresti emisa intr-o sedinta publica pentru un dosar asemanator.


Multumesc!
Răspuns la discuția Parcare in \"parc\"
Te rog, VSU detaliaza -

Daca imi poti da detalii pe care sa le pot folosi la un eventual recurs al politiei. Multumesc!

Pe 28Nov am avut reprezentare in justitie si mi s-a inlocuit cu avertisment. Au dreptul sa faca recurs in 15 zile. Daca vor face ma ajuta un argument ca cel de sus. Multumesc!
Răspuns la discuția Parcare in \"parc\"
depus astazi cu termen in noiembrie 2011

bafta!
Răspuns la discuția Parcare in \"parc\"
A rezolvat cineva ceva pentru parcare in parc la Eroii artileristi - langa spitalul universitar.

Multumesc!
Florin