avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... depasire linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

depasire linie continua

Buna ziua,

Mi-a fost aplicata o sanctiune - amenda contraventionala si supsendarea permisului 30 de zile pentru o depasire in loc interzis (mai exact revenirea pe banda pe linie continua - dubla discontinua pe sensul opus).

era si semn si linie continua (dubla, dar discontinua pe sensul opus).

Am mare nevoie de masina in aceasta perioada si nu imi sunt suficiente cele 15 zile. as vrea sa contest PV-ul in instanta chiar daca stiu ca nu am sanse sa se solutioneze favorabil pentru mine.

Va rog, daca puteti sa imi spuneti ce risc in cazul in care merg in instanta - mi se poate modifica sanctiunea la 60 de zile + obligativitate examen? sau ce poat sa mai adauge - cheltuieli de judecata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 12:01, 14 Martie 2016
Nu o sa adauge nici zile in plus de retinere a permisului, nici cheltuieli de judecata, pentru ca intampinarile sunt facute prin jurist si nu isi pun cheltuieli.
Buna ziua,
Nu riscati nimic
Daoar ca o sa pierdeti niste bani reprezentand taxa de timbru.
Incercati totusi sa va formulati o aparare cat mai buna pentru a avea un minim castig de cauza.
Solicitati probe cu fotografii, etc.
Va multumesc pentru raspunsuri!

au martor (si imi pare rau ca o sa il cheme si pe el) - si eu sunt constient ca am gresit si vreau sa imi asum - nu folosesc masina decat foarte rar, deci cele 30 de zile nu ar fi foat o problema in mod obisnuit,. insa acum este o situatie delicata in familie si trebuie sa pot pleca la orice ora din Bucuresti in alta localitate.
am sa platesc amenda (in ceel 24 de ore) pentru a avea 50%. si apoi am sa depun contestatie + cerere de grefa. sa imi pot lua inapoi permisul - taxa de timbru si taxa judiciara nu depasesc 5RON. deci nu sunt pierderi.

considerati ca nu trebuie sa platesc cei 200ron (amenda) in 24ore ?
ma gandesc ca voi plati 400 dupa decizie...

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2016
florinH, utilizator
Taxa judiciara de timbru este de 20 de Lei conform OUG 80 / 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 30 zile + amenda - contestatie marcel.florian marcel.florian Buna ziua, In cursul zilei de astazi mi-a fost retinut permisul de conducere. Pe o strada cu linie dubla continua, voiam sa virez la stanga, insa am facut ... (vezi toată discuția)
Depășire la sfârșitul liniei continue Cătălin Morar Cătălin Morar Bună ziua, am fost sancționat cu amendă și reținerea permisului de conducere pentru 30 de zile. Am efectuat o depășire a mașinii de poliție chiar la ... (vezi toată discuția)
Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)