Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. Intampin urmatoare situatie, anul trecut am achizitionat un imobil prin credi "Prima Casa", mai exact sotia fratelui meu impreuna cu el au o cota de 1/2 din imobil, iar cealalta cota de 1/2 imi revine mie si sotului meu. In prezent primii doi nu mai doresc sa locuiasca cu noi, prin urmare eu si sotul meu dorim sa facem o preluare de credit. De mentionat este faptul ca sotia fratelui meu este titulara a contractului de credit, iar sotul meu este codebitor. Va rog sa imi spuneti cum ar trebuii facut antecontractul , mai exact valoare imobilului va fi pentru jumatatea de credit care apartine cumnatei mele sau pentru toata valoarea creditului initial. Cei de la banca mi-au spus ca antecontractul ar trebuii sa contina jumatate din valoare soldului creditului la momentul actual. Va rog, am mare nevoie de un sfat, deoarece notarul la care am fost trimisi de catre banca nu stie ce trebuie trecut in antecontract.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a decedat in aprilie 2002, lasand un urma o sotie si 3 copiii minori. Mama noastra nu a inaintat actele necesare unei succesiuni pentru apartamentul in care locuim din anumite lipsuri financiare la momentul acela. Acum noi dorim sa inaintam procesul de succesiune si am dori sa stim care ar fi pretul acesteia.
Va multumesc anticipat,