avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Activitate aramisadrian

Activitate aramisadrian

Răspuns la discuția Scoatere de sub urmarire penala
Daca am fost scos de sub urmarire penala de procuror,partea care mi-a facut plingerea mai poate sa aiba alta cale de atac?Pe scurt:
1. Acum 10 ani am fost cercetat penal si am fost condamnat sa platesc o amenda.
2.Partea vatamata a facut la judecatorie plingere impotriva hotaririi procurorului.
3.Judecatoria a trimis la Politie sa reinceapa urmarirea penala.
4.Politia m-a anchetat iarasi.
5.Din nou procurorul mi-a trimis o hirtie prin care sint anuntat ca am fost scos de sub urmarire penala si nu mi-a dat nici macar amenda.
Poate sa ma mai puna pe drumuri reclamangiul?Mai poate face plingere si impotriva celui de-al doilea procuror?Faptele de care m-a acuzat,oricum s-au prescris.O sa scap vreodata de acest nebun?
Va multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Reabilitare judecatoreasca
Multumesc!Nu este cazul la mine!
Răspuns la discuția Reabilitare judecatoreasca
Va multumesc pentru raspuns! Ce inseamna obligatii civile din sentinta?
Răspuns la discuția Reabilitare judecatoreasca
Domnul avocat,
Va multumesc pentru primul raspuns.Eu vreau sa stiu daca pot face reabilitare judecatoreasca acum.Am nevoie de cazier curat la angajare asta e problema!
Cind pot face cerere de reabilitare JUDECATOREASCA?
Din septembrie 2010 este sentinta penala.Trebuie sa astept 4 ani? 1an(condamnarea)+ 3 ani(termenul de incercare)?Adica voi fi reabilitat abia in septembrie 2014?Fapta am comis-o in septembrie 2008, Va multumesc!
Va rog sa-mi spuneti cum si cind pot sa ma reabilitez(sa mi se stearga din cazier infractiunea) in situatia urmatoare: Am fost condamnat prin sentinta penala in data de 29.09.2010. la pedeapsa inchisorii de 1 an pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avind o concentratie de alcool peste limita legala, fapta pedepsita conform art 87 alin. 1 din OUG 195/2002..In temeiul art.81 Cod Penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate pe un termen de incercare de 3 ani. Va multumesc!
Domnul avocat,nu este vorba de CEC ci de bilet la ordin.Daca biletul la ordin era emis,semnat si stampilat in alb? E perfect legal...il completam eu si il depuneam conform contractului in luna martie 2010....Cind se mai nastea creanta? Dupa parerea mea,o creanta se naste la data indeplinirii conditiilor contractuale,or in cazul meu, m-au dat afara dupa intrarea in faliment si atunci au fost indeplinite toate conditiile...Cu stima si multumesc!
Va multumesc pentru raspuns.Vreau sa aduc unele precizari pentru ca sa vedeti mai bine situatia.
Am avut contract de munca ; creantele salariale au fost inregistrate de administratori in tabel si am luat si banii...
In plus am avut un contract de garantie cu societatea,semnat de Presedintele Consiliului de Administratie, la data angajarii -in 2004-garantat cu un bilet la ordin scadent in 2010...
Biletul la ordin se depune la incasare la scadenta-conform Legii 58/1934 asupra cambiei si biletului la ordin-deci in 2010,ceea ce am si facut...Creanta mea s-a nascut dupa intrarea in faliment a societatii...Ceea ce spuneti dvs. inseamna ca o societate care emite bilete la ordin scadente la o anumita data (la trei ani de exemplu de la data emiterii)inainte de intrarea in insolventa sau faliment nu mai trebuie sa le plateasca...Pai asa ,emit si eu pe o firma bilete la ordin si cecuri scadente la un an de exemplu,apoi cer insolventa si lichidatorii nu mai platesc nimic.E corect asa? Cecul si biletul la ordin au valoare de titluri executorii si sint nenegociabile...Biletul la ordin nu a putut fi investit cu formula executorie la judecatorie,firma fiind in insolventa.....Asadar situatia mea nu se incadreaza la articolele de lege mentionate de dvs.Dar legea nu prea e lege in Romania...Pacat...Oricum multumesc pentru opinie...Cu stima.
Am avut un contract de garantie cu o societate,care in 2004 mi-a garantat plata salariului pe doi ani (daca mi se desface contractul de munca mai repede de 5 ani).Aceasta societate mi-a emis un Bilet la Ordin fara protest,scadent in data de ....martie 2010.
In 2005 societatea a intrat in insolventa,dar biletul la ordin era scadent in 2010...si nu putea fi depus...
Am depus biletul la incasare in banca,conform legii in termen...a venit refuzat la plata deoarece firma este in faliment...Am facut cerere la tribunal cerind ca judecatorul sindic să dispuna, potrivit art. 67 alin.(1) raportat la 107 alin.(4) din Legea nr.85/2006, ca lichidatorii numiţi în cauză, să soluţioneze cererea subsemnatului, înregistrată în dosarul mai sus menţionat al Tribunalul.... la .... martie 2010 şi să dispuna plata sumei datorate subsemnatului.
Am arătat că biletul la ordin depus în copie la dosar, emis de ....... S.A. în favoarea subsemnatului la ... octombrie 2004 şi scadent la ... martie 2010, are ca obiect valoarea plăţilor compensatorii datorate subsemnatului potrivit contractului de garanţie încheiat între părţi la aceeaşi dată.
Potrivit art.66 alin.(1) din Legea nr.85/2006 raportat la art. 106 li art.61 din Legea nr.58/1934 asupra cambiei şi biletului la ordin, creanţa subsemnatului cuprinsă în biletul la ordin este exceptată de la verificare şi are ordinea de prioritate stabilită de art. 123 pct.2 întrucât izvorăşte din raporturi de muncă.
Lichidatorii imi raspund ca cererea este tardiva.....
Judecatorul ma intreaba daca vreau sa fac contestatie la raspunsul lichidatorilor...
Nu inteleg...Biletul la ordin se plateste dupa bunul plac al lichidatorilor si a judecatorului sindic? De ce sa fac eu contestatie cind am spus clar articolele de lege...Inseamna ca nu mai poti lua bilete la ordin pentru ca daca firma intra in faliment,lichidatorii platesc numai pe cine vor ei??? Va rog daca cunoasteti asemenea situatii sa ma ajutati...Cu stima si multumesc...:P