avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate acilian

Activitate acilian

Răspuns la discuția Schimbare nume
Multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Ne-am casatorit. La acel moment era exclus actul casatoriei.
Răspuns la discuția Contract nuptial
Asta imi era indoiala. Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Contract nuptial
Nu tin neaparat sa fac un contract, asa cum nu am dorit nici la inceput. As vrea sa stiu daca apartamentul sotiei poate fi parte al unui partaj daca acesta fost obtinut in urma unei succesiuni, deoarece eu cred ca doar al meu se afla in discutie. Altfel nu vrem sa divortam ci numai sa stim amandoi cum sta treaba.
Apartamentul meu a fost cumparat inainte de casatorie, apartamentul sotiei a fost primit in urma unei succesiuni (ordin judecatoresc), la fel, inainte de casatorie.
Intrebari:
- Cum se va dezbate aceasta situatie in cazul unui partaj, si
- Contractul nuptial mai poate fi facut acum?
Multumesc mult!
desi cu o intarziere de trei ani, va multumesc mult!
Multumesc mult!
Discuție Schimbare nume
Buna ziua,

Am o relatie de concubinaj si o fetita din aceasta relatie. Nu vrem sa ne casatorim legal din varii motive, insa, concubina mea vrea sa poarte acelasi nume cu al meu si al fetitei noastre, ce se poate face in acest sens?

Va multumuesc!
Buna ziua,
Lucrez intr-o societate cu actionariat majoritar de stat, mai exact, la o companie de apa de 17 ani ca laborant, in paralel cu serviciu am terminat o scoala de asistenti medicali, am primit un contract in Anglia si as vrea sa plec acolo.
Contractul de asistent este cu o perioada de proba de trei luni si se poate prelungi pana la sase luni, in consecinta, nu am o siguranta, Contractul Colectiv de Munca de la Compania de Apa prevede un "concediu fara plata de maxim 30 de zile, cu acordul managerului". Nu pot pleca fara sa am o siguranta, un plan B, am familie, copil mic. Am auzit ca pot lua pana la doi ani de concediu fara plata.
Din punct de vedere juridic, ce ma sfatuiti si care ar fi baza legala?
Multumesc mult!
Răspuns la discuția pensie alimentara
Multumesc mult pentru sfat!

Credeti-ma, intentia mea nu este de a-mi renega obligatiile mele de parinte, am vrut sa stiu doar care sunt conditiile legale, deoarece discutiile cu mama copilului si-au schimbat traiectoria amiabilului stabilit.