avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,
Lucrez intr-o societate cu actionariat majoritar de stat, mai exact, la o companie de apa de 17 ani ca laborant, in paralel cu serviciu am terminat o scoala de asistenti medicali, am primit un contract in Anglia si as vrea sa plec acolo.
Contractul de asistent este cu o perioada de proba de trei luni si se poate prelungi pana la sase luni, in consecinta, nu am o siguranta, Contractul Colectiv de Munca de la Compania de Apa prevede un "concediu fara plata de maxim 30 de zile, cu acordul managerului". Nu pot pleca fara sa am o siguranta, un plan B, am familie, copil mic. Am auzit ca pot lua pana la doi ani de concediu fara plata.
Din punct de vedere juridic, ce ma sfatuiti si care ar fi baza legala?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 8 Martie 2014
Art. 153. C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar, durata CFP-ului care se poate acorda de catre un angajator este stabilita prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata marina_s marina_s Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cate zile pe an are dreptul un angajat la concediu fara plata? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Roxa0 Roxa0 Buna ziua, Lucrez intr-o corporatie de 10 ani. Mi-am gasit de lucru in strainatate si nu as vrea sa demisionez de la actualul loc de munca pentru ca desi ... (vezi toată discuția)
Cum se poate pleca de la un angajator într-un mod amiabil? se poate obține concediu fără plată pe un an? doinaradu doinaradu Pentru a pleca dintr-un loc de muncă e necesar preavizul de 20 de zile, sau se poate solicita un concediu neplătit pentru o perioadă de 6 luni sau un an? (vezi toată discuția)